Ivo Melchers Ivo Melchers
02/11/2022 17:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/11/2022 17:03

Onderzoek: meer dan 50% van Amerikanen ziet crypto als de toekomst

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Grayscale Investments, een Amerikaanse investeringsmaatschappij, heeft onlangs de resultaten gedeeld van een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat meer dan de helft van de Amerikanen overtuigd is dat cryptocurrencies de toekomst zijn. Het onderzoek werd uitgevoerd door Harris Poll, een Amerikaans marktonderzoeks- en analysebedrijf. Dit bedrijf analyseert het sentiment, het gedrag en de motivaties van Amerikaanse volwassenen.

Het onderzoek werd uitgevoerd tussen 6 en 11 oktober en er waren in totaal 2.039 participanten betrokken. 52% van alle Amerikaanse participanten was het eens met de stelling: ‘cryptocurrencies zijn de toekomst van financiën’. Ook kwam er in het onderzoek naar voren dat 59% van degenen die het eens was met de stelling Democraten waren. De overige 41% waren logischerwijs Republikeinen. 44% van de participanten die het eens was met de stelling overweegt serieus om digitale activa aan hun beleggingsportefeuille toe te voegen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-regulatie

Een forse meerderheid, 81%, heeft gezegd in het onderzoek dat ze een duidelijke regelgeving willen ten aanzien van cryptocurrencies om de veiligheid van de investeringen te waarborgen en om illegale activiteiten rondom digitale valuta te ontmoedigen. Ook heeft 80% van de deelnemers laten weten dat ze zelf de verantwoordelijkheid willen dragen voor het bepalen van de beste manier om te investeren in deze nieuwe sector.

Advertentie

Bitcoin in pensioenplan

Vorige week kon je in het bitcoin nieuws de resultaten vinden van een eerder onderzoek van Charles Schwab, een Amerikaanse financiële dienstverlener, m.b.t crypto als onderdeel van een pensioenplan. Deze resultaten lieten zien dat 46% van de Amerikanen uit generatie Z (geboren tussen 1996 en 2010) cryptocurrencies graag terug zouden willen zien in hun pensioenplan, oftewel 401(k) rekening.

Van alle Amerikaanse millennials (geboren tussen 1980 en 1995) zouden 45% digitale activa onderdeel willen maken van hun 401(k) rekening. Bij de oudere generaties was de vraag naar crypto in het pensioenplan een stuk lager. Van de Amerikanen uit generatie X (geboren tussen 1960 en 1980) en de boomers (geboren tussen 1941 en 1955) zouden respectievelijk 31% en 11% crypto terug willen zien in hun pensioenplan.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie