Ivo Melchers Ivo Melchers
27/11/2023 18:26 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/11/2023 15:19

Onverwachte wending na pijnlijk bitcoin-verlies van €2,8 miljoen

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Onverwachte wending na pijnlijk bitcoin-verlies van €2,8 miljoen

Foto: PixieMe/Shutterstock

Vorige week verscheen werd er in het Bitcoin nieuws een opmerkelijke transactie aan het licht gebracht waarbij 83 bitcoin (BTC), omgerekend ongeveer 3,071 miljoen dollar, werd betaald aan transactiekosten. Er is nu iemand naar buiten gekomen die beweert de eigenaar van de wallet in kwestie te zijn, en zegt te zijn gehackt. Het is echter de vraag of het niet de hackers zelf zijn die proberen de betaalde vergoedingen terug te krijgen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Slachtoffer duurste BTC transactie doet openbaring

In dollar-termen is er nog nooit eerder zoveel betaald voor een transactie met bitcoin. Antpool, een van ‘s werelds grootste bitcoin miningpools, ging er met de jackpot vandoor. In totaal leverde de desbetreffende transactieblok 94.466 BTC op, opgebouwd uit de blocksubsidie van 6,25 BTC en alle betaalde transactiekosten.

De bijzondere transactie vond op donderdag plaats en één dag later maakte het zelfbenoemde slachtoffer een nieuw X-account aan, @83_5BTC, en claimde dat hackers met zijn bitcoins de ongebruikelijk hoge transactiekosten hebben betaald.

Het X-account schreef dat hij een nieuwe cold wallet had aangemaakt en 139 BTC had verstuurd naar dit adres. Onmiddellijk werd 55,7 BTC verstuurd naar een andere wallet tegen een vergoeding van 83,65 BTC, waardoor hij tot de volgende conclusie kwam:

“Ik kan me alleen maar voorstellen dat iemand een script draaide op die wallet en dat het script een rare berekening van de vergoeding had.”

Het X-account heeft tevens aangegeven liever anoniem te willen blijven om ‘’voor de hand liggende redenen’’.

Digitale BTC-handtekening

Gisteren heeft het X-account laten weten een bericht van het Bitcoin-adres in kwestie te hebben ondertekend met de tekst: ‘’@83_5BTC is de eigenaar van de fondsen die de hoge vergoeding heeft betaald’’.

Mononaut, de pseudonieme ontwikkelaar achter onder andere Mempool.space, en Jameson Lopp, de medeoprichter en CEO van bitcoin-beveiligingsbedrijf Casa, hebben de handtekening geverifieerd.

Echter kan het ook zo zijn dat de wallet gecompromitteerd is en dat de kwaadwillenden het bericht hebben ondertekend. Het X-account lijkt in ieder geval een poging te wagen om de teveel betaalde transactiekosten terug te krijgen. ‘’Als Antpool de vergoeding teruggeeft, hebben ze een andere manier nodig om de identiteit van het slachtoffer te verifiëren’’, zo concludeert Mononaut.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie