Home Nieuws Bitcoin nieuws Ook Bloomberg analist bullish over bitcoin (BTC) in 2021, 'recordprijs komt in...

Ook Bloomberg analist bullish over bitcoin (BTC) in 2021, ‘recordprijs komt in zicht’

- Advertentie -

2021 zou wel eens een goed jaar kunnen gaan worden voor veilige havens zoals bitcoin (BTC) en goud. Dat stelt Bloomberg analist Mike McGlone in een tweet vandaag. Volgens hem is de bitcoin prijs goed op weg om in 2021 zijn all-time high (ATH) aan te tikken.

“Het pendulum zwaait gunstig richting $2.000 #Goud, $20.000 #Bitcoin – Jaarlijkse gemiddelde prijzen liggen op schema om $2.000 per ounce voor goud en $20.000 voor Bitcoin in 2021 te bereiken. Vernieuwde bullmarkten in de quasi-valuta’s, met verbeterde fundamentele en technische onderbouwing.”

Op de grafiek is “G4 Central Bank Balance Sheet” weergegeven (gouden lijn), welke alsmaar stijgt naarmate de centrale bank van de VS meer geld print. Daaronder is de goudprijs te zien, die ook is gestegen. Dit is niet gek aangezien beleggers hun kapitaal proberen te beschermen door dit in veilige havens zoals goud te investeren.

Een veilige haven is een activaklasse die bescherming biedt tegen inflatie en economisch onrustige tijden. Steeds vaker wordt bitcoin ook gezien als een veilige haven en dus verwacht McGlone dat BTC in 2021 naar zijn recordprijs van $20.000 kan gaan stijgen.

Een ontwikkeling die daar aan bij kan dragen is dat steeds meer bedrijven bitcoin kopen en deel uit laten maken van hun reserves, tevens in een poging om zich te beschermen tegen de effecten van de geldprinterij. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy dat onlangs bitcoin kocht, schreef op Twitter:

“Bitcoin is de grootste monetaire atleet van onze tijd. Superstar-atleten zijn uitzonderlijk, raadselachtig en grillig in hun eerste decennium terwijl ze hun vak leren en beheersen. In hun tweede decennium verpletteren ze alles en iedereen op hun pad.”

De verwachtingen van McGlone zijn overigens niets vergeleken met wat de Nederlandse analist PlanB verwacht. Zijn prijsvoorspelling ligt vele malen hoger.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€16.428,80 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€16.136,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€16.192,80 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€16.206,10 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€16.249,70 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...