Timo Bult Timo Bult
10/11/2020 07:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2020 07:01

Ook Bloomberg analist bullish over bitcoin (BTC) in 2021, 'recordprijs komt in zicht'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ook Bloomberg analist bullish over bitcoin (BTC) in 2021, 'recordprijs komt in zicht'

2021 zou wel eens een goed jaar kunnen gaan worden voor veilige havens zoals bitcoin (BTC) en goud. Dat stelt Bloomberg analist Mike McGlone in een tweet vandaag. Volgens hem is de bitcoin prijs goed op weg om in 2021 zijn all-time high (ATH) aan te tikken.

“Het pendulum zwaait gunstig richting $2.000 #Goud, $20.000 #Bitcoin – Jaarlijkse gemiddelde prijzen liggen op schema om $2.000 per ounce voor goud en $20.000 voor Bitcoin in 2021 te bereiken. Vernieuwde bullmarkten in de quasi-valuta’s, met verbeterde fundamentele en technische onderbouwing.”


Op de grafiek is “G4 Central Bank Balance Sheet” weergegeven (gouden lijn), welke alsmaar stijgt naarmate de centrale bank van de VS meer geld print. Daaronder is de goudprijs te zien, die ook is gestegen. Dit is niet gek aangezien beleggers hun kapitaal proberen te beschermen door dit in veilige havens zoals goud te investeren.
Een veilige haven is een activaklasse die bescherming biedt tegen inflatie en economisch onrustige tijden. Steeds vaker wordt bitcoin ook gezien als een veilige haven en dus verwacht McGlone dat BTC in 2021 naar zijn recordprijs van $20.000 kan gaan stijgen.
Een ontwikkeling die daar aan bij kan dragen is dat steeds meer bedrijven bitcoin kopen en deel uit laten maken van hun reserves, tevens in een poging om zich te beschermen tegen de effecten van de geldprinterij. Michael Saylor, CEO van MicroStrategy dat onlangs bitcoin kocht, schreef op Twitter:

“Bitcoin is de grootste monetaire atleet van onze tijd. Superstar-atleten zijn uitzonderlijk, raadselachtig en grillig in hun eerste decennium terwijl ze hun vak leren en beheersen. In hun tweede decennium verpletteren ze alles en iedereen op hun pad.”


De verwachtingen van McGlone zijn overigens niets vergeleken met wat de Nederlandse analist PlanB verwacht. Zijn prijsvoorspelling ligt vele malen hoger.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie