Bitcoin (BTC) investering van MicroStrategy zorgt voor enorme winst bij het bedrijf blijkt uit kwartaalcijfers

MicroStrategy werd van de zomer het eerste beursgenoteerde bedrijf dat groots investeerde in bitcoin (BTC) voor zijn reserves. Het technologiebedrijf kocht in augustus 21.454 BTC voor $250 miljoen. In september kocht het bedrijf nogmaals 16,796 BTC voor $175 miljoen.

- Advertentie -

MicroStrategy publiceerde gisteren cijfers voor het derde kwartaal van 2020. Het is een van meest succesvolle kwartalen in jaren en dat is mede dankzij bitcoin, zegt Michael J. Saylor, CEO van MicroStrategy:

Onze recente beslissing om van bitcoin onze primaire reserve te maken, is het nieuwste voorbeeld van MicroStrategy’s omarming van virtuele technologieën. De aankoop van $425 miljoen aan bitcoin tijdens het kwartaal biedt de mogelijkheid van een groter rendementspotentieel voor beleggers dan het aanhouden van dergelijke saldi in fiatvaluta en heeft de algehele zichtbaarheid van MicroStrategy in de markt vergroot.

Aldus Saylor. MicroStrategy, een “business intelligence” bedrijf, zag in het derde kwartaal van 2020 een groei van 6% ten opzichte van vorig jaar. Ook president en CFO Phong Li schrijft de groei toe aan cryptocurrency:

Dankzij onze investering in Bitcoin heeft MicroStrategy ook de passie van de bredere cryptomarkt kunnen aanboren. We hebben een opmerkelijk en onverwacht voordeel gezien van onze investering in Bitcoin door het profiel van het bedrijf in de bredere markt te verbeteren.

Sinds de beslissing van MicroStrategy hebben nog een paar beursgenoteerde bedrijven groots geïnvesteerd in bitcoin, waaronder Square van Twitter CEO Jack Dorsey.

Saylor noemde onlangs bitcoin een miljoen keer beter dan goud in een interview met Real Vision CEO Raoul Pal. Pal zelf noemde gisteren bitcoin nog een “zwart gat dat alles zal vernietigen.

- Advertentie -

- Advertentie -
Ad
SATOS
Reviewed
€16.053,10 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€15.771,30 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€15.804,20 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.878,50 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€15.888,80 Kopen
Laatste nieuws

Bitcoin (BTC) prijs zakt $1.000 in waarde maar vindt support, deze...

0
De afgelopen 24 uur is bitcoin (BTC) een aantal procenten teruggezakt maar na support te hebben gevonden lijkt de koers nu weer wat te kunnen stijgen....
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin even in niemandsland? Deze altcoin hou ik in de gaten!

Een paar maanden geleden leek de $20.000 heel ver weg. Na de all time high van vorige week vrijdag was het deze week weer...