Erik Juffermans Erik Juffermans
25/10/2023 20:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/10/2023 16:23

Oorlog en crisis sturen bitcoin naar $1 miljoen, zegt marktexpert

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Oorlog en crisis sturen bitcoin naar $1 miljoen, zegt marktexpert

Foto: Arsenii Palivoda/Shutterstock

Arthur Hayes, voormalig CEO van BitMex, is een bekend figuur in de crypto wereld. Hij is bekend voor de introductie van zogenaamde 100x hefboomhandel in crypto en zijn val als CEO, maar ook voor het delen van unieke inzichten in de markt.

In een nieuw essay licht Hayes de huidige staat van bitcoin (BTC) toe en doet hij een opvallende voorspelling. 

Beroemde bitcoin investeerder deelt wanneer koers zijn piek kan bereiken
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin waarschuwt voor de toekomst

In zijn essay, “The Periphary”, meent Hayes dat bitcoin momenteel een waarschuwing afgeeft voor de toekomst. Met twee oorlogen waarin de Verenigde Staten financieel betrokken is, wordt het risico op escalatie steeds groter. Dit zijn volgens Hayes de ideale omstandigheden voor bitcoin.

“Als langetermijn Amerikaanse staatsobligaties geen veiligheid bieden voor investeerders, dan zal hun geld naar alternatieven zoeken. Goud en, nog belangrijker, bitcoin zullen stijgen vanwege angst voor een wereldwijd oorlogsconflict.”

Hoewel de meest gehoorde theorie achter de recente bitcoin stijging het aanstaande bitcoin ETF is, ligt dit volgens Hayes een stuk genuanceerder. Volgens Hayes heeft het veel meer te maken met de huidige omstandigheden in de wereld. Hierbij doelt hij vooral op de oorlog in Oekraïne en het conflict tussen Israël en Palestina.

“Dit is geen speculatie of er een ETF wordt goedgekeurd of niet. Dit is bitcoin die inspeelt op een toekomstige wereldoorlog met extreme inflatie.”

Bitcoin koers naar $1 miljoen?

Dit vreselijke doemscenario zal echter de waarde van bitcoin naar ongekende hoogte laten stijgen, meent Hayes. Hij noemt hierbij onder andere de toekomstige waarde van $1 miljoen per bitcoin. De conclusie van het essay is dat het tijd is om te investeren in crypto.

“Zodra iedereen zich realiseert wat er aan de hand is, zal de bitcoin en crypto bullmarkt volop aan de gang zijn. Dit is de trigger, en het is tijd om te roteren vanuit korte termijn obligaties naar crypto.”

Eerder deze maand sprak Hayes zich ook al uit over de aanstaande crypto bullrun. Toen zei hij dat de aanstaande bullrun de grootste zal zijn in de geschiedenis van de mensheid. 

​​“Mijn uiterlijke doel is $750.000 tot $1.000.000 voor het 2026 timeframe. Ik geloof dat dit de allergrootste financiële bullmarkt gaat worden in de geschiedenis van de mensheid.”

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie