Roy van Krieken Roy van Krieken
02/09/2021 18:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/09/2021 18:22

Parkeren in België en Nederland en betalen met bitcoin (BTC)? Belgische start-up maakt het mogelijk

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Parkeren in België en Nederland en betalen met bitcoin (BTC) Belgische start-up maakt het mogelijk

Een bedrijf dat met betaald parkeren verzorgd middels een app, Seety, heeft onlangs bekend gemaakt dat zij vanaf nu ook betalingen met crypto gaan accepteren.

Allereerst wordt deze functie uitgerold voor gebruikers in Antwerpen en Brussel. Gebruikers aldaar kunnen vanaf nu met een aantal cryptocurrencies betalen voor het parkeren. Deze cryptocurrencies zijn onder andere: bitcoin (BTC), ether (ETH), dogecoin (DOGE), litecoin (LTC) en enkele stablecoins.

Mocht alles volgens plan lopen dan lijkt het erop dat deze functionaliteit wordt uitgebreid naar andere steden en wellicht zelfs naar Nederland.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Seety app

Gebruikers kunnen betalen door in de app zogeheten ‘credits’ te kopen met crypto. Deze credits worden dan vervolgens gebruikt om de gemaakte kosten met het parkeren te betalen. Volgens Seety zullen gebruikers niet opgezadeld worden met extra transactiekosten.

Seety heeft op dit moment al zo’n 355.000 gebruikers in zowel België als Nederland. Het bedrijf verwacht in 2022 een omzet van meer dan twee miljoen euro. 

Volgens het bedrijf is de toekomst van crypto veelbelovend. Daarom hebben zij de stap genomen om op deze manier het betalen met crypto mogelijk te maken. Seety verwacht ook dat de adoptie van crypto in een sneltrein zal belanden zodra de wereld van crypto klimaatvriendelijker wordt.

Advertisement

Betalen met crypto

Dit is niet het eerste voorbeeld van een bedrijf dat betaald parkeren met crypto valuta mogelijk maakt. Zo vroeg als 2014 bestond er al een bedrijf dat dit bewerkstelligde. Brawker was het eerste bedrijf dat deze stap maakte. Op dit moment bestaat Brawker niet meer.

Hedendaags is het klimaat sterk veranderd ten opzichte van 2014. Inmiddels is betalen met cryptocurrencies niet meer zo’n gek idee als het ooit was. Betalen met crypto voor kleine microtransacties wordt steeds meer de norm. 

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat meer bedrijven een voorbeeld nemen aan Seety en vergelijkbare stappen ondernemen. Betalen in de supermarkt met bitcoin leek een paar jaar geleden nog science-fiction, maar intussen is dit niet zo vergezocht meer. De tijd zal uitwijzen in hoeverre de adoptie van crypto betalingen in de toekomst zal ontwikkelen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement