Roy van Krieken Roy van Krieken
28/08/2021 15:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2021 15:12

Paul Krugman, econoom die claimde dat het internet zou falen: ‘Crypto is voor criminelen’

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Paul Krugman, econoom die claimde dat het internet zou falen Crypto is voor criminelen

Paul Krugman is een beroemde econoom die in 2008 de nobelprijs voor de economie won. Echter, hij heeft in het verleden ook behoorlijk controversiële uitspraken gedaan. Zo zou volgens hem het internet gedoemd zijn om te falen een aantal jaren geleden.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

‘Belasting ontduiken en illegale transacties’

Onlangs heeft Krugman zich ook uitgesproken over de wereld van crypto. Volgens hem is het enige doel van crypto het ontduiken van belastingen en het maken van illegale transacties.

Hij reageert met deze woorden op een artikel van Bloomberg. In het artikel is schrijver Alexis Goldstein eveneens niet bepaald positief over de huidige staat van cryptocurrencies. Ook hij stelt dat belastingontduiking een groot probleem is.

Volgens Goldstein is het geen toevalligheid dat crypto voor belastingdiensten een doorn in het oog kan zijn. Hij geeft aan te geloven dat dit met opzet is gedaan. Crypto is ontworpen om belastingen te omzeilen, zo stelt Goldstein.

Vooral de wereld van decentralized finance (DeFi) maakt zich hier schuldig aan. Daarnaast geeft de Uniswap airdrop van vorig jaar als voorbeeld. 

Advertentie

Krugman en zijn internet voorspelling

Paul Krugman reageert instemmend op het Bloomberg artikel van Goldstein. Hij gaat zelfs nog een stap verder. Volgens hem is de enige reden dat crypto bestaat het ontlopen van belastingen en het faciliteren van illegale betalingen door criminelen.

Voor deze uitspraak krijgt Krugman op het moment opnieuw behoorlijk wat kritiek. Zo’n 20 jaar geleden voorspelde Krugman dat rond 2005 al zou blijken dat het internet een verwaarloosbaar effect had gehad op de economie.

“Rond 2005 zal het duidelijk zijn geworden dat het effect van het internet op de economie niet groter zal zijn geweest dan dat van fax machines.”

Voor deze voorspelling heeft Krugman door de jaren heen een gigantische hoeveelheid kritiek over zich heen gekregen. Ook nu hij stelt dat de wereld van crypto niets meer is dan een manier om belasting te ontduiken en om criminelen te faciliteren wordt hij overladen met mensen die zich nog al te goed herinneren wat Krugman in 1998 over het internet zei.

Ook oprichter van Cardano (ADA), Charles Hoskinson, kon het niet laten op Krugman te reageren:

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie