Timo Bult Timo Bult
03/12/2023 18:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/12/2023 13:22

PlanB voorspelling: Bitcoin prijs naar 488.000 euro na halving

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

In een recente video op zijn YouTube-kanaal heeft de bekende Nederlandse Bitcoin-analist PlanB zijn visie op de huidige bitcoin-markt gedeeld. Door zes verschillende grafieken te analyseren, geeft PlanB inzicht in de mogelijke prijsontwikkelingen van bitcoin  (BTC) in aanloop naar de halving. Ook deelt hij een opmerkelijke prijsverwachting voor na de halving.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

PlanB benadrukt opvallende prijsverwachting

PlanB begint met zijn Bitcoin Stock to Flow Model, waarbij hij aangeeft dat bitcoin eind november op een prijs van $37.700 sloot. Dit is volgens hem een significant hoogtepunt, en hij merkt op dat BTC hiermee weer binnen de standaardafwijking van het Stock to Flow Model komt.

Dit model voorspelt in de huidige situatie een prijs van rond de $55.000 tot $60.000. PlanB verwacht dat de prijs van bitcoin zich langzaam naar deze waarden zal bewegen.

Hij legt verder uit dat de bitcoin prijs historisch gezien stijgt na elke halving. Halvings, die elke vier jaar plaatsvinden, kunnen een significant effect op de bitcoin prijs hebben. De volgende halving zal ergens in april 2024 plaatsvinden.

Volgens de analist zou de prijs BTC in de periode na de halving naar $532.000 kunnen stijgen, een voorspelling die hij baseert op zijn model. Uiteraard biedt dit model zeker geen garantie voor de toekomst.

Bitcoin handelsstrategie zou succesvol zijn geweest

PlanB bekijkt daarnaast ook de Stock to Flow handelsstrategie. Deze regel houdt in dat je bitcoin koopt zes maanden vóór een halving en verkoopt achttien maanden erna. Volgens deze regel zou je betere resultaten behalen dan door simpelweg bitcoin vast te houden.

Wie deze strategie had toegepast, in plaats van bitcoin simpelweg vast te houden, had nu $137.000 gehad. Diegene die bitcoin alleen vast heeft gehouden en er vanaf is gebleven had ‘slechts’ $37.000 gehad.

Advertentie

Bitcoin koers herstelt van bearmarkt

PlanB bespreekt verder verschillende technische analyse indicatoren zoals de Relative Strength Index (RSI) en de 200-weken moving average. Hij benadrukt dat deze indicatoren wijzen op een herstel uit de recente bear market en een geleidelijke beweging naar een nieuwe bull market.

De RSI toont de cycli van bull en bear markets. PlanB ziet aanwijzingen dat we ons aan het herstellen zijn van de bear market van 2022 en deel van 2023. Voor zijn volledige analyse vind je hierboven zijn uitgebreide video.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie