Timo Bult Timo Bult
16/01/2021 17:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2021 17:06

Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert; altcoin seizoen gestart?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Polkadot (DOT) en cardano (ADA) stijgen hard terwijl bitcoin (BTC) consolideert altcoin seizoen gestart?

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Terwijl de prijs van bitcoin (BTC) verder consolideert, waren het de afgelopen 24 uur de altcoins die enorm konden stijgen. Het is weer polkadot (DOT) dat opvalt dat nu toch echt afstand begint te nemen van ripple (XRP)!

Bitcoin (BTC) kwakkelt verder

De bitcoin koers kon begin deze week niet overtuigend door de $40.000 heen breken. Het gevolg was de grootste correctie sinds de crash in maart 2020. Eergisteren probeerden de bulls het opnieuw maar weer werd bitcoin bij $40.000 afgewezen.
Opnieuw corrigeerde bitcoin terug, dit keer minder hard dan de vorige correctie. Alsnog verloor bitcoin ruim 14% van zijn waarde om vervolgens weer wat te kunnen stijgen. Zodoende handelt bitcoin op dit moment op een prijs van $37.050 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Met bitcoin die een lagere high maar hogere low vormt, handelt de koers in een zogenaamd symmetrisch driehoekspatroon. Dit is een indicatie dat noch de bulls, noch de bears de overhand hebben. Wel volgt vaak op een zeker moment een uitbraak. Een uitbraak aan de bovenzijde zou betekenen dat de bulls opnieuw een aanval kunnen doen op de $40.000 waarna bitcoin mogelijk naar $45.000 kan stijgen. Naar onderen blijft de $30.000 de belangrijkste support om in de gaten te houden.
De bitcoin raket lijkt in ieder geval weer wat brandstof te krijgen in de vorm van een nieuw biljoenenpakket dat de aankomende Amerikaanse president Joe Biden wil gaan doorvoeren. Lees hier meer over in de nieuwe Timo’s take!

Altcoins stijgen op

Kortom, er gebeurt weinig bij bitcoin. Kijken we naar de altcoins dan is dat een heel ander verhaal. Daar staan er een aantal namelijk meer dan 10% in de plus! Polkadot is hierbij de uitblinker. De tweede grootste altcoin op de markt staat maar liefst 45% in het groen. DOT steeg hiermee in de afgelopen 7 dagen met 88,6% in waarde!
Andere opvallende stijgers zijn cardano (ADA). De nummer 6 stijgt 22,7% in waarde en nadert ripple op de ranglijst op basis van marktkapitalisatie.
Buiten de top 10 zien we uniswap (UNI) met 34% stijgen, aave (AAVE) met 36%. Is het altcoin seizoen dan eindelijk gearriveerd?

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie