Kevin Schijven Kevin Schijven
08/07/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2023 12:56

Pompliano heeft 50% van vermogen in bitcoin (BTC), doet voorspelling voor 2021

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
pompliano_heeft_50_procent_van_zijn_vermogen_in_bitcoin_BTC_voorspelt_100000_dollar_in_2012

Anthony “Pomp” Pompliano, medeoprichter van Morgan Creek Digital Assets, heeft 50% van zijn bezit in bitcoin (BTC) zitten en verwacht dat de prijs van bitcoin naar $100.000 zal stijgen tegen het einde van 2021.
Pompliano legt tijdens een interview op 5 juli met cryptocurrency nieuwssite Cointelegraph uit waarom hij 50% van zijn totale vermogen in bitcoin heeft. Toen hem de vaag werd gesteld of dit een riskante investering is beantwoorde hij dat een dergelijk risico relatief per individu is en dat het riskanter is om al je vermogen in fiatgeld geïnvesteerd te hebben:

Ik zou beargumenteren dat 100% blootstelling aan fiatgeld een heel slecht idee is, toch? Omdat als je in een van die fiat-valuta’s 100% van je vermogen hebt zitten en het een hyperinflatie meemaakt of faalt, heb je een groot probleem.

Aldus Pompliano. In een interview met BloxLive.tv op 2 juli voorspelde hij dat de prijs van bitcoin naar $100.000 zal stijgen tegen het einde van 2021. Hij geeft aan dat hij momenteel zo’n 70 tot 75% overtuigd is van zijn voorspelling en dat als de huidige trends doorzetten hij er 90% van overtuigd is.
Hij baseert zijn voorspelling voornamelijk op traditionele vraag en aanbod economie. Hij zegt dat de een van de grootste factoren die de prijs verder zal opvoeren de volgende “halvening” zal zijn van bitcoin. Een halvening is het moment dat de beloning voor het minen van blocks op de blockchain gehalveerd wordt. Voor bitcoin zal dat waarschijnlijk volgend jaar mei zijn.

In augustus vorig jaar voorspelde ik dat bitcoin zou dalen tot $3.000 voordat het terugkeert naar $10.000. Het deed dat in essentie […] Nu denk ik dat het naar $100.000 gaat, maar […] er zal meer volatiliteit zijn: er zullen parabolische runs zijn zoals we in juni zagen en dan zullen er 20-30% pullbacks zijn. Onderweg zullen veel mensen zeggen dat de top bereikt is – ze zullen ongelijk hebben.

Pompliano noemde ook Libra als factor, de aankomende cryptocurrency van Facebook. Volgens Pomp is het betreden van de cryptocurrency-markt door Facebook een bullish signaal en zal het mensen leiden naar de wereld van cryptocurrencies:

Mensen houden misschien niet van Zuckerberg, maar er is niemand die denkt dat hij dom is. Bitcoin zal profiteren van het feit dat libra een “gateway drug” is voor cryptocurrencies.

Onlangs voorspelde Mike Novogratz, oprichter en CEO van Galaxy Digital, dat hij verwacht dat bitcoin naar de $20.000 zal stijgen eind dit jaar.
Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie