Timo Bult Timo Bult
03/07/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/07/2019 17:20

Novogratz: 'Bitcoin (BTC) tegen het einde van dit jaar $20.000 waard'

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Novogratz_bitcoin_BTC_tegen_het_Einde_van_het_jaar_20000_dollar_waard

Nadat bitcoin (BTC) eind 2017 de $20.000 wist te bereiken, wachtten veel traders en HODL‘ers tot bitcoin opnieuw dit prijsniveau bereikt. Na de crypto winter is de koers ver teruggezakt, maar met de recente koersbewegingen blijft er nog steeds hoop. Zo ook bij Mike Novogratz, oprichter van Galaxy Investments Partners.
In een interview via de telefoon met Bloomberg zei Novogratz te verwachten dat bitcoin op korte termijn in ieder geval nog niet naar de $20.000 zal stijgen. Zo zei hij:

Ik verwacht niet dat bitcoin de komende twee weken naar $20.000 gaat. Ik verwacht ook niet dat dat in het midden tot het einde van het vierde kwartaal zal gebeuren. We zullen een soort consolidatieperiode gaan zien.

Volgens Novogratz zal die consolidatieperiode de bitcoin koers tussen de $10.000 en $14.000 houden. Wel gaf Novogratz aan dat er genoeg reden is om te geloven dat de koers tegen het einde van het jaar naar de $20.000 en hoger kan stijgen. Zo noemde hij $40.000, maar dit zou zijn prijsverwachting voor de komende jaren zijn.
Volgens Novogratz zijn er genoeg fundamentele factoren die het vooruitzicht voor bitcoin bullish maken. Microsoft bouwt bijvoorbeeld een identiteitsmanagementoplossing boven op de Bitcoin-blockchain. Daarnaast kreeg ErisX, dochteronderneming van de grote Amerikaanse broker TD Ameritrade, onlangs toestemming van de Amerikaanse toezichthouder om bitcoin derivaten aan te bieden:

Je kan bitcoin kopen via je TD Ameritrade handelsaccount. Dat is groot nieuws, want de algemene bevolking heeft nog geen Coinbase- of Circle-wallet. We gaan in de komende drie tot achttien maanden meer manieren op de markt zien verschijnen om bitcoin te kopen.

Ten slotte ging Novogratz even in op de vergelijking tussen goud en bitcoin. Volgens hem heeft bitcoin wat dat betreft nog een lange weg te gaan:

Het is nu een markt van 160 miljard dollar, maar goud heeft een marktkapitalisatie van $8,5 biljoen. Bitcoin heeft nog een lange weg te gaan voordat het goud kan vervangen,

Heb je zondag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van David gemist? Lees deze dan alsnog door hier te klikken!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie