Kevin Schijven Kevin Schijven
15/12/2020 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2020 10:55

Pornhub accepteert nu alleen nog bitcoin en andere crypto in bepaalde regio's na controverse

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Pornhub accepteert nu alleen nog bitcoin en andere crypto in bepaalde regio's na controverse

De zeer populaire pornografische website Pornhub was onlangs het onderwerp van controverse. Vorige week verscheen een artikel in de New York Times (NYT) waarin stond dat de website video’s bevat met onder andere minderjarigen en geweld tegen vrouwen.
Hierdoor is het niet meer mogelijk om met Visa of Mastercard te betalen op de website. De betaaldiensten blokkeerden Pornhub kort nadat het artikel van de NYT werd gepubliceerd. Het is overigens niet de eerste keer dat een betaaldienst de website blokkeert; PayPal doet dit al sinds eind 2019.
Als reactie op het NYT artikel heeft Pornhub naar verluidt het roer omgegooid en een groot deel van alle video’s verwijderd. Daarnaast worden volgens sommige berichtgevingen alleen nog maar cryptocurrencies geaccepteerd als betaalmethode.
Dat is blijkbaar echter afhankelijk van je regio. In de VS en VK worden alleen nog maar crypto betalingen geaccepteerd, maar in Europa, waaronder Nederland, worden momenteel juist alleen betalingen met Single Euro Payments Area (SEPA) geaccepteerd.
In de VS accepteert Pornhub al enige tijd betalingen met verge (VGX), zcash (ZEC) en tron (TRX). Begin dit jaar werd daar tether (USDT) aan toegevoegd en in september kwamen daar ook bitcoin (BTC) en litecoin (LTC) bij. Onlangs werd ook monero (XMR) toegevoegd, al is niet helemaal duidelijk wanneer dat was. Ook ethereum (ETH), nem (XEM), dash (DASH) en waves (WAVES) worden inmiddels geaccepteerd.
Volgens gegevens van SimilarWeb staat PornHub in de top 10 best bezochte websites ter wereld met bijna 3,5 miljard bezoekingen per maand. De grootste groep is afkomstig uit de VS, zo’n 23,76 procent. Dat is dus een enorme groep potentiële klanten die wellicht bereid zijn om voortaan betalingen met cryptocurrencies uit te voeren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie