Roy van Krieken Roy van Krieken
25/03/2024 20:23 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 25/03/2024 18:47

Positieve signalen: Bitcoin whales halen $2,4 miljard van exchanges

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
bitcoin-bullmarket-altcoins-crypto

Foto: Shutterstock/Kjetil Kolbjornsrud

Bitcoin (BTC) whales lijken een nieuwe trend te hebben ingezet in de cryptomarkt, aangezien zij in de afgelopen dagen een opvallende hoeveelheid BTC van beurzen naar privé wallets hebben verplaatst. Deze beweginging omvatten ruim $2,3 miljard aan waarde en heeft de aandacht van investeerders getrokken. Het wijst mogelijk zelfs op een aanstaande prijsstijging, al zijn er wel kanttekeningen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Whale bewegingen als prijsindicator voor BTC

On-chain data onthult een patroon van accumulatie onder Bitcoin whales, een term voor investeerders die grote hoeveelheden BTC bezitten. Deze verschuiving van fondsen van beurzen naar privé wallets suggereert een bullish sentiment onder deze grote spelers. Volgens Whale Alerts hebben Bitcoin whales binnen 24 uur een astronomische $2,3 miljard aan BTC verplaatst.

Crypto-analist Ali Martinez wees op een bijzonder interessante beweging; meer dan 25.000 BTC, ter waarde van ongeveer $1,60 miljard, werden naar accumulatieadressen overgebracht. Dit markeert de grootste inflow naar dergelijke adressen dit jaar en ondersteunt het idee dat whales een prijsstijging anticiperen.

Bitcoin boven de $70.000

Niet alleen de bitcoin koers krabbelt weer op, na eerder vandaag weer even boven de $70.000 uit te komen. Recente on-chain gegevens wijzen dus duidelijk op een hernieuwd bullish sentiment onder investeerders. Dit komt ondanks de recente uitstromen uit spot Bitcoin ETF’s, die zorgen wekten.

De grote transfers van whales zijn niet alleen tekenend voor hun eigen strategieën, maar hebben ook de potentie om de marktdynamiek te beïnvloeden, waardoor andere handelaren mogelijk aangemoedigd worden om een soortgelijke bullish positie in te nemen. Veel kleine investeerders kijken naar whales voor een soort houvast en als whales zich bullish gedragen, is dat ook een signaal naar de rest van de crypto markt.

Daarbij komt natuurlijk ook nog eens het feit dat er volgende maand een nieuwe Bitcoin halving op de agenda staat. Ook dit fenomeen, dat eens in de vier jaar plaatsvindt, heeft historisch gezien tot enorme prijsstijgingen voor de BTC koers geleid. Dat in combinatie met goede on-chain gegevens beloven een mooie toekomst op de korte termijn. Uiteraard is echter niets in beton gegoten in het land van crypto en kan er nog een heleboel gebeuren. Het ziet er goed uit, maar helaas geven on-chain data geen garantie voor de toekomst.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie