Ivo Melchers Ivo Melchers
24/01/2023 15:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2023 15:02

President ‘Bitcoin land’ El Salvador deelt sneer uit naar media

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: JOCA_PH/Shutterstock

President Nayib Bukele van El Salvador, het land dat in 2021 bitcoin (BTC) adopteerde als wettig betaalmiddel, heeft zijn kritiek geuit op Twitter richting verscheidene mediapublicaties. De kritiek had betrekking op ‘’honderden artikelen’’ die schreven dat het ‘Bitcoin land’ niet in staat zou zijn om hun schuld van $800 miljoen terug te betalen, als direct gevolg van de bitcoin adoptie.

Crypto ontbijt: Ethereum raakt $3.000, Bitcoin ETF’s op recordvolume
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Kritiek Nayib Bukele

In een thread zei de president van het Midden-Amerikaanse land dat elk nieuwsartikel schreef dat een deal met het Internationaal Monetair Fonds een laatste uitweg moest zijn om de obligatiebetalingen te kunnen verrichten.

In zijn laatste tweet geeft Bukele aan dat de volledige $800 miljoen plus rente is afbetaald, maar dat dit niet behandeld wordt in de media. Hij heeft slechts één artikel kunnen vinden uit Colombia wat heeft geschreven over het afbetalen van de lening.

Bukele gaf in juli 2022 al een reactie op een nieuwspagina in de New York Times:

‘’Sinds wanneer besteedt de New York Times zoveel tijd en ruimte aan de economische initiatieven van El Salvador? Het is duidelijk dat ze bang zijn, Bitcoin is onvermijdelijk. Trouwens, ze zeggen dat we op weg zijn naar default. Zullen ze een verontschuldiging publiceren als we alles op tijd betalen?”

Een default is een situatie waarbij een kredietnemer, in dit geval El Salvador, zijn beloofde betalingen niet kan nakomen.

Hij voegde hieraan toe dat destijds iedereen de ‘’economische genieën’’ van de internationale nieuwskanalen geloofden. Hij eindigt zijn reeks tweets met het volgende:

‘’Ze liegen en liegen en liegen, en wanneer hun leugens aan het licht komen, gaan ze in de stiltemodus.’’

Advertentie

Bitcoin obligaties

Onlangs kon je in het Bitcoin nieuws lezen dat de bitcoin obligaties steeds dichterbij komen met de komst van een nieuwe wet. Met deze wet worden alle publieke uitgiften van digitale activa wettelijk beschermd. De overheid van het land heeft al langere tijd dit plan om de bitcoin-positie te gebruiken als onderpand voor leningen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie