Kevin Schijven Kevin Schijven
10/08/2021 15:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/08/2021 15:22

Ratio bitcoin en ethereum op crypto exchanges bereikt laagste punt in jaren, bullish voor de koersen?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Ratio bitcoin en ethereum op crypto exchanges bereikt laagste punt in jaren, bullish voor de koersen

De relatieve hoeveelheid ethereum (ETH) die nog op traditionele cryptocurrency-exchanges staat, is naar het laagste niveau in meer dan drie jaar gedaald.

Van de in totaal 117 miljoen ether in omloop, staat nog maar 11,2 miljoen ETH, of 9,56% op gecentraliseerde crypto beurzen. Dat blijkt uit gegevens van OKLink, de blockchain onderzoekstak van de OK Group, op 11 augustus:

De reden hiervoor lijken voornamelijk de hoge verwachting omtrent Ethereum 2.0 te zijn, alsmede de exploderende decentralized finance (DeFi) markt.

Grote hoeveelheden ether worden regelmatig vastgezet in het depositocontract van ETH 2.0. Met 32 ETH kun je een zogeheten validator worden in het aankomende proof-of-stake (PoS) protocol van ETH 2.0. Maar liefst 6,6 miljoen ETH ter waarde van $21 miljard zit al vast in dit contract.

Volgens gegevens van DeFi Pulse zit maar liefst 9,5 miljoen ETH in DeFi smart contracts, ter waarde van zo’n $30 miljard. Daar komt nu bij dat sinds de ‘London’ update van afgelopen weekend een deel van de ETH onmiddellijk wordt vernietigd na een transactie. Volgens Etherchain gegevens is op het moment van schrijven al 21.800 ETH ter waarde van ongeveer $70 miljoen vernietigd.

In gerelateerd nieuws meldt onderzoeksbureau Santiment een dergelijk scenario over bitcoin (BTC). De ratio van bitcoin op exchanges is naar het laagste niveau in 26 maanden gedaald. Dit afname van het aanbod wordt als het algemeen als zeer bullish voor de koersen gezien. Zoals Santiment zegt is het is een teken van vertrouwen en verlaagt het de kans op een grote sell-off:

Bij Glassnode Alerts is te zien dat deze trend van uitstromingen dagelijks doorzet:

De OK Group is overigens eigenaar van de OKEx en OKCoin exchanges, de laatste ontving onlangs een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie