Kevin Schijven Kevin Schijven
30/07/2021 13:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2021 13:05

Enorme Chinese bitcoin (BTC) beurs OKCoin ontvangt vergunning van De Nederlandsche Bank

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Enorme Chinese bitcoin (BTC) beurs OKCoin ontvangt vergunning van De Nederlandsche Bank

Cryptocurrency-exchange OKCoin, een van de grootste en oudste bitcoin (BTC) beurzen ter wereld, opent binnenkort wellicht de deuren in Nederland. Het bedrijf heeft namelijk een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB) ontvangen en staat nu geregistreerd in het Nederlandse crypto register.

Het Chinese OKCoin, opgericht in 2013 door de controversiële Star Xu, biedt crypto-to-crypto handel in Nederland sinds 2018 aan. In mei 2020 vroeg het bedrijf een vergunning bij de Nederlandse centrale bank aan om ook crypto-to-fiat diensten in Nederland aan te bieden. DNB keurde de aanvraag deze week goed.

OKCoin Europe staat niet onder toezicht van DNB of AFM, meldt het register. De registratie is onderdeel van de plannen van OKCoin om groots in Europa uit te breiden. Hong Fang, CEO van Okcoin sinds 2019, zegt:

“Europa is een belangrijk aandachtspunt voor onze wereldwijde groeiplannen en we hebben in 2021 bijna 25 teamleden toegevoegd om onze klanten in deze regio beter van dienst te kunnen zijn. Met deze vergunningen, zullen we onze aanwezigheid in Europa agressief blijven uitbreiden en betalingskanalen en bankpartnerschappen toevoegen om ons verder te profileren als een vertrouwde partner voor particuliere en institutionele klanten.”

Het bedrijf ontving deze week ook vergunningen in Malta en Puerto Rico. OKCoin is nu actief in 185 landen, maar stapte onlangs, net als het grote Huobi, uit China doordat de Chinese overheid momenteel hard optreedt tegen de industrie.

OKEx, het meer handelsgerichte platform van het bedrijf, heeft een van de hoogste handelsvolumes ter wereld onder crypto exchanges. OKCoin heeft zes kantoren verspreid over de wereld, waaronder in de VS en Singapore, en ondersteunt meer dan 100.000 actieve handelaren. OKCoin bezat in 2015 het bitcoin.com domeinnaam, maar raakte die later kwijt aan Roger Ver.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie