Ivo Melchers Ivo Melchers
10/03/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2023 12:00

Reserves van Bitcoin miners dalen, wat betekent dit voor BTC koers?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/vinnstock

Bitcoin miners zijn een uiterst belangrijke schakel binnen het Bitcoin (BTC) netwerk. Miners gaan de strijd met elkaar aan met als doel een block aan de blockchain toe te voegen en hier een beloning in de vorm van bitcoin mee te ontvangen. Het verkoopgedrag van miners heeft dan ook een grote invloed op de markt, aangezien ze over een groot aantal activa beschikken.

On-chain data toont aan dat de reserves van Bitcoin miners recentelijk een daling heeft waargenomen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Reserves BTC miners dalen

Zoals opgemerkt door een analist in een post van CryptoQuant heeft de miner reserves nu nieuwe jaarlijkse dieptepunten bereikt. De reserves van miners is een indicator die de totale hoeveelheid bitcoin meet die op dat moment in de wallets van alle miners zit.

Wanneer de reserves toenemen betekent dit dat miners op dat moment meer BTC aan hun wallets toevoegen. Een dergelijke trend suggereert dat deze groep geïnteresseerd is in het verzamelen van BTC. Miners vormen een belangrijk onderdeel van de markt en hun HODLing van de grootste crypto op basis van marktkapitalisatie kan dan ook een positief teken zijn voor de koers.

Aan de andere kant impliceert een dalende waarde dat miners BTC uit hun wallets halen. Gewoonlijk gebeurt dit vaak voor verkoopdoeleinden. Dit heeft op zijn beurt weer een negatief effect op de koers van bitcoin.

Sinds de laatste rally in de koers van bitcoin is de bitcoin miner-reserve een naarwaartse trend ingegaan. De miners hebben deze prijsstijging dus gezien als een mooi moment om hiervan te profiteren.

Normaal gesproken is de reden waarom miners hun munten verkopen het feit dat ze altijd doorlopende bedrijfskosten moeten betalen zoals elektriciteitsrekeningen. Grote verkopen zoals deze kan dus een teken zijn dat ze het op dit moment moeilijker hebben dan normaal.

Advertentie

Dalende bitcoin koers

Deze nieuwe neerwaartse trend valt samen met de huidige daling in de bitcoin koers. Momenteel staat de bitcoin koers met meer dan 6% in het rood over de afgelopen 24 uur, waardoor het uitkomt uit op $20.300.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie