Tim Kamp Tim Kamp
30/01/2024 10:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2024 09:24

Reusachtige Bitcoin miner in de spotlights met beursnotering

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Reusachtige Bitcoin miner in de spotlights met beursnotering

Foto: Goran Vrhovac/Shutterstock

Griid, een toonaangevend miningbedrijf, is recentelijk live gegaan voor de handel op de Nasdaq. Het in Cincinnati gevestigde Griid Infrastructure maakte afgelopen maandag zijn debuut op de Amerikaanse effectenbeurs, nadat het eerder deze maand al openbaar werd genoteerd in Canada.

Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?
Bitcoin schiet omhoog, maar waarom eigenlijk?

Bitcoin mining naar een groter publiek

Griid is een bekende naam in de wereld van crypto, vooral vanwege zijn betrokkenheid bij het proces van Bitcoin mining. Het bedrijf maakt gebruik van geavanceerde mininghardware en heeft strategisch geplaatste miningfaciliteiten om de efficiëntie van het miningproces te maximaliseren.

Volgens de berichtgeving heeft Griid met succes zijn notering op de Nasdaq verkregen en is het nu open voor handel. Het bedrijf heeft onder andere een miningfaciliteit in New York naast drie in de Amerikaanse staat Tennessee. Op 2 januari ging Griid al live op de Canadese markt: de Cboe Canada.

Begin dit jaar bij de Canadese handelsopening maakte de Chief Strategy Officer al bekend bezig te zijn met de toekomstige handel in de Verenigde Staten. Harry Sudock zegt dat het na een fusie met het “special purpose acquisition company” (SPAC) Adit EdTech klaar is voor de Nasdaq.

“In de korte termijn richten we ons op het vergroten van onze capaciteit en het verhogen van onze hash rate”, vertelt Sudock. “Uiteindelijk is ons doel om onze energiepijplijn voortdurend uit te breiden en operationele excellentie te benutten om een leider te zijn op zowel het gebied van bitcoin mining als energie-innovatie,” voegde hij hieraan toe.

Advertentie

Mining lucratiever dan ooit?

Het bedrijf timmert al jarenlang aan de weg om een van de grootste en duurzaamste miningbedrijven ter wereld te worden. Een blijvend probleem is de grote hoeveelheden aan energieverbruik binnen de mining-industrie. Griid’s handelsdebuut op de Amerikaanse markt kwam verder niet geheel onverwachts.

Sinds 2018 heeft Grid zijn activiteiten uitgebreid naar een indrukwekkend aantal van 20.623 operationele bitcoin-miningmachines . Deze zorgen gezamenlijk voor een totale hash rate van 447 peta hashes per seconde (PH/s).

Deze getallen leverden in het derde kwartaal van 2023 een omzet van 2,6 miljoen dollar op. Dit bracht het totale inkomen in de eerste drie kwartalen van vorig jaar op 8 miljoen dollar.

CEO van Griid, Trey Kelly, vertelt dat de beursnotering zorgt voor positieve effecten. “Het vergoot onze zichtbaarheid en liquiditeit, daarnaast verbreedt het ons investeerdersbestand,” aldus Kelly.

 

Deel dit artikel
Tim Kamp

Tim begon zijn financiële avontuur op de aandelenmarkt, maar raakte in 2019, als 17-jarige, gefascineerd door crypto. Zijn eerste investering bevestigde zijn overtuiging dat crypto de toekomst had. Hij merkte een gebrek aan duidelijke uitleg en toegankelijke informatie in de complexe cryptowereld. Gedreven door zijn groeiende passie en zelfverworven kennis, richtte Tim in 2023 ‘BitKamp’ op. Dit platform helpt beginners in crypto met begrijpelijke en toegankelijke uitleg. Naast het leiden van BitKamp, handelt hij actief in verschillende cryptovaluta, met een focus op bitcoin. Na zijn HBO-studie werd BitKamp zijn fulltime bezigheid. Tim deelt zijn passie nu via online content zoals blogs, artikelen, Q&A’s, webinars, en cursussen. Voor vragen of informatie over crypto kan men hem benaderen via BitKamp.nl of zijn Instagram-pagina.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Bitcoin halving in 12 uur, Bitvavo geeft Nederlanders gratis crypto
Advertentie