Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Altcoin nieuws Ripple's XRP inflatie vijf keer zo hoog als die van bitcoin (BTC),...

Ripple’s XRP inflatie vijf keer zo hoog als die van bitcoin (BTC), meldt onderzoek

Volgens onderzoeksbureau Messari ligt de inflatie van XRP (XRP) vijf keer zo hoog als die van bitcoin (BTC). Onderzoeker Florent Moulin van Messari meldt dat bitcoin met zo’n 20% in waarde is gestegen ten opzichte van vorig jaar, terwijl XRP met 47% omlaag is.

- Advertentie -

Moulin zegt dat deze inflatie van 20% het hoogst is van alle grote cryptocurrencies op de markt qua marktkapitalisatie. Daarnaast meldt hij dat slechts 30% van XRP op de markt verdeeld is terwijl dat 87,5% is voor bitcoin.

Ripple, het bedrijf achter XRP en ver uit de grootste aandeelhouder, dumpt elk kwartaal een deel van XRP op de markt. Volgens Kyle Samani van Multicoin Capital is dat de reden waarom de prijs van XRP laag wordt gehouden:

Het bedrijf heeft de verkoop van XRP in de afgelopen drie kwartalen gestaag verhoogd, wat waarschijnlijk neerwaartse prijsdruk op XRP veroorzaakt.

David Schwartz, CTO van Ripple, vraagt op Twitter wat het verschil is tussen de XRP van Ripple en de bitcoin die door Satoshi Nakamoto, de oorspronkelijke bedenker, wordt vastgehouden.

In welk opzicht verschilt XRP van Ripple aanzienlijk van BTC van Satoshi? Waarom is de ene aanbodinflatie en de andere niet?

Daarop antwoordt de community dat iedereen BTC kan minen, dat Satoshi hoogstens 5% van het aanbod in handen heeft en deze niet dumpt. (Alhoewel?) Daarentegen heeft Ripple zichzelf 80% van het aanbod van XRP geschonken en dumpt het regelmatig een deel op de markt.

Twitteraar Galgitron beschuldigt Messari ervan expres “betekenisloze gegevens” te gebruiken en dat meer dan 50% van bitcoin binnen drie jaar in circulatie was gebracht, terwijl het nog niet eens 45% van XRP na 8 jaar is.

Gebruiker XRPPizzaPie meldt dat hij op dieper onderzoek ging hoe XRP verdeeld wordt. Hij concludeert dat Ripple meer XRP op de markt dumpt dan ze zelf aangeven, wellicht om een lagere inflatie aan te tonen, maar ook dat een deel hiervan niet bedoeld is voor de verkoop. Galgitron zegt dat dit is om de OTC-markt te ondersteunen, niet om lagere inflatie te vermelden.

Ripple CEO Brad Garlinghouse zei onlangs dat het tijd wordt dat Amerikaanse toezichthouders actie ondernemen en digitale valuta’s omarmen. Anders lopen de Verenigde Staten te ver achter China.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.281,26 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.173,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.232,69 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.233,28 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.240,27 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...