Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) uit stokoude wallet verplaatst, het werk van Satoshi Nakamoto? Markt...

Bitcoin (BTC) uit stokoude wallet verplaatst, het werk van Satoshi Nakamoto? Markt reageert fel

De prijs van bitcoin (BTC) zette vandaag een stevige daling in. Binnen 30 minuten daalde bitcoin $200 in waarde. Er gaan geruchten rond dat Satoshi Nakamoti, de bedenker van Bitcoin zijn coins zou hebben verplaatst. De prijs zakte door dit nieuws van $9.621 naar $9.550. Enige tijd later zakte bitcoins zelfs naar een low van $9.320. Waar de bodem nu ligt is nog onduidelijk.

Decrypt rapporteerde dat er 50 bitcoins, die in de eerste maand van het bestaan van bitcoin zijn gemined, zijn verplaatst. De bitcoins zijn op moment van schrijven rond de $500.000 waard. Destijds waren er weinig miners en Satoshi Nakamoto was de eerste persoon die gemined zou hebben. Om die reden wordt er aangenomen dat deze coins aan hem toebehoren. Uiteraard weten we dit niet zeker omdat er meerdere wallets vermoedelijk van hem zijn.

- Advertentie -

Er zijn onderzoekers die tegenspreken dat de wallet van Nakamoto is. Volgens dit onderzoek van onafhankelijk onderzoeker Sergio Demián Lerner, zijn er ruim 1.814.400 miljoen bitcoins gemined in de begindagen van cryptocurrencies. In een later onderzoek wordt er meer aandacht besteedt aan de nonce van het bitcoin block, dit als extra bewijs.

Ondanks dit werd er hevig gespeculeerd op Twitter. Joseph Young, een analist, schreef op twitter dat de bitcoins wellicht door mensen die dicht bij Satoshi Nakamoto stonden gemined werden.

WhaleAlert, een app die grote crypto transacties bijhoudt, schreef dat er 40 bitcoin (BTC) verplaatst werden naar een onbekende wallet. Op het moment van schrijven is dat rond de $391.055 waard. De eigenaar van Binance, Changpeng Zhao reageerde op Twitter:

“Ik had de KYC documenten van Satoshi Nakamoto niet moeten afwijzen vandaag op Binance. (Geintje) Welkom terug, Satoshi wie dat dan ook mag zijn.” Aldus Zhao

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.133,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.197,26 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.199,34 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.199,60 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.233,71 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...