Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
20/05/2020 17:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2020 17:45

Bitcoin (BTC) uit stokoude wallet verplaatst, het werk van Satoshi Nakamoto? Markt reageert fel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) uit stokoude wallet verplaatst, het werk van Satoshi Nakamoto? Markt reageert fel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De prijs van bitcoin (BTC) zette vandaag een stevige daling in. Binnen 30 minuten daalde bitcoin $200 in waarde. Er gaan geruchten rond dat Satoshi Nakamoti, de bedenker van Bitcoin zijn coins zou hebben verplaatst. De prijs zakte door dit nieuws van $9.621 naar $9.550. Enige tijd later zakte bitcoins zelfs naar een low van $9.320. Waar de bodem nu ligt is nog onduidelijk.
Decrypt rapporteerde dat er 50 bitcoins, die in de eerste maand van het bestaan van bitcoin zijn gemined, zijn verplaatst. De bitcoins zijn op moment van schrijven rond de $500.000 waard. Destijds waren er weinig miners en Satoshi Nakamoto was de eerste persoon die gemined zou hebben. Om die reden wordt er aangenomen dat deze coins aan hem toebehoren. Uiteraard weten we dit niet zeker omdat er meerdere wallets vermoedelijk van hem zijn.
Er zijn onderzoekers die tegenspreken dat de wallet van Nakamoto is. Volgens dit onderzoek van onafhankelijk onderzoeker Sergio Demián Lerner, zijn er ruim 1.814.400 miljoen bitcoins gemined in de begindagen van cryptocurrencies. In een later onderzoek wordt er meer aandacht besteedt aan de nonce van het bitcoin block, dit als extra bewijs.
Ondanks dit werd er hevig gespeculeerd op Twitter. Joseph Young, een analist, schreef op twitter dat de bitcoins wellicht door mensen die dicht bij Satoshi Nakamoto stonden gemined werden.
WhaleAlert, een app die grote crypto transacties bijhoudt, schreef dat er 40 bitcoin (BTC) verplaatst werden naar een onbekende wallet. Op het moment van schrijven is dat rond de $391.055 waard. De eigenaar van Binance, Changpeng Zhao reageerde op Twitter:
https://twitter.com/cz_binance/status/1263123661545828352

“Ik had de KYC documenten van Satoshi Nakamoto niet moeten afwijzen vandaag op Binance. (Geintje) Welkom terug, Satoshi wie dat dan ook mag zijn.” Aldus Zhao

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie