SEC kan weer een ‘frisse blik’ werpen op bitcoin (BTC), zegt Hester ‘Crypto Mom’ Peirce

Eerder vandaag was op Crypto Insiders te lezen dat wellicht Gary Gensler ergens in de komende dagen benoemd zal worden tot de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Jay Clayton, voormalig SEC voorzitter, trad in december af en was zeer kritisch over de cryptocurrency markt waardoor alle aanvragen voor een zogeheten bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) door de SEC werden afgekeurd.

Gensler, voormalig voorzitter van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC), zou een positievere houding tegenover crypto hebben waardoor de community weer optimistischer wordt over een eventuele goedkeuring van een bitcoin-ETF.

In gerelateerd nieuws meldt SEC commissielid Hester Peirce, ook bekend als de “Crypto Mom,” dat onder leiding van de nieuwe president, Joe Biden, de SEC weer een “frisse blik” kan werpen op de crypto-markt.

Peirce sprak op 12 januari in een paneldiscussie over de Amerikaanse regelgeving omtrent crypto, georganiseerd door de conservatieve nieuwssite RealClearPolicy. “We weten nog steeds niet wat crypto gaat worden,” zegt Peirce terwijl ze de behoefte aan duidelijk regelgeving benadrukt.

Tijdens de discussie kreeg Peirce te horen dat Gensler wellicht de nieuwe SEC voorzitter wordt, maar gaf daar geen reactie op. Congreslid Patrick McHenry was ook aanwezig en zegt het volgende over Gensler:

“Gary’s wereldvisie is bekend omdat het betrekking heeft op zijn vorige rol in de Obama regering. Zijn opvattingen zijn in veel opzichten gevormd door zijn carrière als regelgever, en ik denk dat hij een brede kennis heeft van financiële technologie en financiële innovatie. En in dat opzicht heb ik een gevoel van optimisme dat hij zijn nieuwe rol als toezichthouder op een doordachte manier kan benaderen.”

In een ander interview met Angie Lau, hoofdredacteur van Forkast News, sprak Peirce ook over het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving als het gaat om de crypto-industrie.

“Het is op dit moment echt een behoorlijke uitdaging voor projecten, en mensen denken na over verschillende manieren om aan alle eisen te voldoen. Maar er zijn geen gemakkelijke antwoorden omdat we geen duidelijkheid hebben gegeven over hoe dat moet.”

Ook VanEck is weer optimistischer over een bitcoin-ETF. Het bedrijf trok in 2019 zijn aanvraag voor een BTC-ETF in, en diende deze onlangs weer opnieuw bij de SEC in.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€27.462,50 Kopen
1
Litebit
€27.729,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
€27.742,90 Kopen
3
SATOS
€27.950,00 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin (BTC) exchange Coinbase beheert nu meer dan $90 miljard aan activa, telt tientallen miljoenen gebruikers

De Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase zag enorme groei in 2020, grotendeels door de stijgende koersen van cryptocurrencies aan het eind van het jaar. Op de website...

Cardano (ADA) schatkist tikt de $100 miljoen aan, maar wat kan het project ermee?

De Cardano (ADA) Treasury heeft onlangs een nieuwe high bereikt van bijna $100 miljoen. Door de stijgende ADA prijs nam de waarde van het fonds flink...

Bitcoin als betaalmogelijkheid bij online casino’s. Hoe werkt dat?

De bitcoin (BTC) wordt steeds populairder. Naast beleggen kan je de bekendste cryptomunt ook voor andere doeleinden gebruiken. Een van die mogelijkheden is de...

Bitcoin core ontwikkelaar treedt terug na controverse, Craig Wright stuurt dreigbrief naar Jack Dorsey

Onlangs was op Crypto Insiders te lezen dat Craig Wright, de man die beweert dat hij de oorspronkelijke bedenker van bitcoin (BTC) is, weer...

Bitcoin (BTC) dominantie neemt verder af terwijl chainlink (LINK) een nieuw prijsrecord neerzet

Na de dip van de bitcoin (BTC) koers gisteren is de prijs weer aardig gestegen. Het is echter niet bitcoin maar de altcoins die...

Timo’s take: Wordt Cardano (ADA) het nieuwe Ethereum (ETH)?

De cryptomarkt bestaat uit heel veel cryptocurrencies waarvan veel een specifiek doel hebben. Kijken we naar bitcoin (BTC) dan is dit het doen van...