Timo Bult Timo Bult
13/01/2021 10:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/01/2021 10:49

Goed nieuws voor crypto! Crypto-vriendelijke Gary Gesler wordt SEC voorzitter

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Goed nieuws voor crypto! Crypto-vriendelijke Gary Gesler wordt waarschijnlijk SEC voorzitter

Goed nieuws voor de wereldwijde cryptocurrency community! De aankomende Amerikaanse president Joe Biden heeft namelijk volgens Reuters officieel Gary Gensler naar voren geschoven om de rol van Securities and Exchange Commission (SEC) voorzitter te gaan vervullen. Dit kan onder andere goed uitpakken voor Ripple dat verwikkeld zit in een grote rechtszaak omtrent de XRP (XRP) altcoin.
Gensler was tijdens het presidentschap van Barack Obama de voorzitter van een andere grote financiële toezichthouder in de Verenigde Staten. Toen was hij het hoofd van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). Hij hield zich toen voornamelijk bezig met het handhaven van de nieuwe wetgeving die voortvloeide uit de grote financiële crisis van 2008.
Maar dat is niet het interessantste aan hem. Gesler vervolgde zijn carrière namelijk destijds als docent aan het MIT. Daar gaf hij lessen in blockchain-technologie en digitale valuta, waaronder bitcoin (BTC). Dat Gesler nu waarschijnlijk voorzitter wordt van de SEC is dan ook positief nieuws aangezien hij naar verwachting een vriendelijker beleid zal handhaven ten opzichte van cryptocurrencies.
Zijn voorganger Jay Clayton, die in december aftrad, staat juist bekend om zijn harde beleid en dan met name ten opzichte van initial coin offerings (ICO’s)Hij ging ICO’s achterna en sleepte velen voor de rechter. Met Gesler als hoofd van een van de belangrijkste toezichthouders in de VS zou de cryptosector zich dus mogelijk in een vriendelijker klimaat kunnen ontwikkelen!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie