Roy van Krieken Roy van Krieken
07/04/2024 11:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2024 09:16

Slapende bitcoin whale wordt wakker met 230.000% winst

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BTC investeerders opgelet: Bitcoin whales kopen massaal in

Foto: Lightcube/Shutterstock

De wereld van cryptocurrencies is altijd vol beweging, maar soms springen bepaalde acties er echt uit. Recent is de bitcoin (BTC) markt getuige geweest van zo’n moment: een grote ‘slapende’ bitcoin whale is namelijk na maar dan 10 jaar ontwaakt uit een diepe winterslaap en heeft een werkelijk absurd rendement behaald.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin whales worden wakker

De investeerder in kwestie had bijna een decennium lang bijna 4.300 BTC in bezit, gekocht voor een gemiddelde prijs van minder dan $30 per stuk. Een dergelijke prijs voor 1 BTC is vandaag de dag haast niet meer voor te stellen. Deze investeerder verplaatste onlangs een klein deel van zijn bezit, 246 BTC, ter waarde van bijna $17 miljoen op de huidige marktprijs.

Deze transactie is de eerste overdracht voor deze specifieke wallet in meer dan tien jaar en vertegenwoordigt feitelijk een verbazingwekkende return on investment (ROI) van 230.000% sinds 2013. Dergelijke bewegingen laten maar weer eens zien dat geduld het langst duurt op de cryptomarkt.

De whale in kwestie heeft nog veel meer bitcoins op zijn wallet staan. In totaal is de waarde van zijn wallet een gigantische $115 miljoen dollar, terwijl hij in 2013 slechts $125.000 zou hebben betaald voor de 4.272 bitcoins.

De impact van whales op de markt

Daarnaast werd er nog een grote aankoop waargenomen door een andere investeerder die bijna 114 BTC kocht, met een waarde van $7.85 miljoen. Deze koper heeft in de afgelopen maand flink ingekocht, met een totale aanschaf van 1.308 BTC sinds 6 maart.

Het feit dat whales in deze mate inkopen is een positief signaal voor de bitcoin koers en de bredere cryptomarkt. Het zijn namelijk vooral de whales die een grote impact kunnen hebben op de prijs van BTC. Immers, zij hebben dusdanig diepe zakken dat ze in een klap duizenden bitcoins kunnen kopen. Dergelijke aankopen kunnen de koers doen stijgen.

Desalniettemin bevindt de koers zich nog altijd onder de $70.000. Dat betekent dat de koopbereidheid nog niet groot genoeg is om hier doorheen te breken. Wel zien we dat er ook weer geld richting de bitcoin spot ETF’s stroomt. Wellicht dat we binnenkort dus toch een nieuwe kanteling in het sentiment van onder meer whales gaan zien, met mogelijk een verdere stijging tot boven de vorige piek. De tijd zal het leren.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Cryptomiljonair werd rijk na risicovolle zet, ‘bedankt Elon Musk’
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie