Roy van Krieken Roy van Krieken
17/06/2022 17:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/06/2022 17:01

Spaanse Airline Vueling gaat Bitcoin Accepteren

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Spaanse Airline Vueling gaat Bitcoin Accepteren

Foto: Media_works / Shutterstock.com

Ondanks de huidige staat van de markt lijkt de adoptie van cryptocurrencies niet te stoppen. Een budget-vliegmaatschappij van Spaanse bodem, Vueling, heeft namelijk vandaag bekend gemaakt dat zij vanaf het begin van 2023 betalingen in de vorm van bitcoin (BTC) zullen gaan accepteren.

Bitcoin beleggers kopen $1,7 miljard aan BTC tijdens dip
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Vueling omarmt bitcoin

Om de betalingen te kunnen faciliteren heeft Vueling een samenwerking gesloten met BitPay. Dit bedrijf is een van de grootste aanbieders van infrastructuur voor crypto betalingen ter wereld. Door deze samenwerking kan Vueling vrij eenvoudig klanten in staat stellen om voor hun tickets te betalen met bitcoins op de website.

Om de betalingsinfrastructuur te bouwen die nodig is gaat de luchtvaartmaatschappij ook samenwerken met Universal Air Travel Plan Incorporated (UATP). Dit is ook een aanbieder van betalingsnetwerken, maar zij zijn specifiek toegespitst op de reisbranche.

Een topman bij Vueling, Jesús Monzó, had in een officieel persbericht het volgende te zeggen over de keuze om bitcoin als betaalmiddel te accepteren:

“Met deze overeenkomst bevestigt Vueling opnieuw haar positie als digitale luchtvaartmaatschappij. We zijn erg blij dat we in BitPay de beste partner hebben gevonden om onze klanten de mogelijkheid te bieden om transacties met cryptocurrencies uit te voeren met de grootste veiligheid en betrouwbaarheid.”

Vliegen met BTC: Een primeur in Europa

Elders in de wereld hebben hier en daar al wat luchtvaartmaatschappijen de stap genomen om crypto betalingen te accepteren. De grootste en bekendste hiervan is waarschijnlijk Emirates. Dit prestigieuze bedrijf maakte in mei van dit jaar bekend dat zij bitcoin betalingen zouden gaan aanbieden.

Vueling wordt met het plan om bitcoin als betaalmiddel te omarmen de eerste budget-luchtvaartmaatschappij van zijn soort in Europa. Klanten kunnen waarschijnlijk ergens vanaf het eerste kwartaal van 2023 betalen met bitcoin.

“Het aanbieden van cryptocurrency als een vorm van betaling aan het kopende publiek is een must in dit digitale tijdperk van betalingen. UATP en BitPay zijn een partnerschap aangegaan om deze optie naar de luchtvaartindustrie te brengen en komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag van Vueling’s klanten om met cryptocurrency te betalen.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie