Roy van Krieken Roy van Krieken
09/11/2021 07:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 07:09

Spaanse miljonair overvallen en gemarteld voor toegang tot zijn bitcoin (BTC) fortuin

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Spaanse miljonair overvallen en gemarteld voor toegang tot zijn bitcoin (BTC) fortuin

De politie in Madrid is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het onderzoek naar een heftige overval. Een Spaanse man, die met zijn investeringen in crypto een fortuin heeft vergaard, werd in zijn eigen huis overvallen en zwaar toegetakeld. De criminelen zouden het gemunt hebben op zijn bitcoin (BTC) fortuin.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Zaryn Dentzel

Het gaat hier om Zaryn Dentzel. Op 9 oktober van dit jaar werd hij in zijn appartement in Madrid overvallen. Hij zou de voordeur open hebben gedaan nadat de bel ging om vervolgens overmeesterd te worden door meerdere gemaskerde mannen. Ook hadden zij de beveiligingscamera’s rondom het appartement onschadelijk gemaakt.

Vervolgens zouden de overvallers Dentzel behoorlijk toetakelen. Hij zou meermaals geslagen zijn en zelfs werd hij vastgebonden aan een stoel om daarna meerdere keren geraakt te worden met een taser.

De overvallers waren uit op een heel specifiek bezit van Dentzel, namelijk zijn bitcoin fortuin. Dentzel investeerde al enkele jaren in onder meer bitcoin en op deze manier had hij een vermogen van enkele miljoenen vergaard. De overvallers hebben geprobeerd de toegang tot dit fortuin te verkrijgen door dit letterlijk en figuurlijk uit Dentzel te slaan. Dit bleek echter tevergeefs want zijn bitcoin bezittingen lijken onaangetast te zijn.

Wel zijn enkele elektronische apparaten zoals laptops, telefoons en USB-sticks meegenomen door de overvallers. Opmerkelijk is dat de beveiliger van het appartement van Dentzel niets is opgemerkt.

Ook de Spaanse politie is nog geen daders op het spoor gekomen. Zij geloven dat het hier zou gaan om een Oost-Europese criminele bende.

Advertentie

Criminaliteit en crypto

Dit is niet het eerste geval van een overval waarbij de daders het gemunt hebben op de crypto bezittingen van het slachtoffer. Helaas is dit minder zeldzaam dan wellicht vaak gedacht wordt.

In het afgelopen jaar zijn er een behoorlijk aantal gevallen te noemen waarbij slachtoffers aangevallen werden om hun crypto bezittingen. In veel gevallen waren de daders helaas ook in staat om daadwerkelijk geld afhandig te maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie