Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

SpaceChain lanceert multi-sig bitcoin (BTC) wallet de ruimte in

Afgelopen donderdag om 18:30 lanceerde SpaceX vanaf Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida zijn 19e bevoorradingsmissie voor het International Space Station (ISS). De Falcon 9-raket vervoerde ruim 2.600 kilo aan belading naar het ISS, waaronder een bitcoin (BTC) multi-sig wallet van SpaceChain. CoinDesk interviewde Zee Zheng, de CEO van het bedrijf.

SpaceChain heeft als doel om een volledig gedecentraliseerde blockchain-infrastructuur te bouwen. Door de bitcoin node, een apparaat dat transacties met bitcoin bijhoudt en als wallet fungeert, de ruimte in te sturen zal het netwerk buiten het bereik van welk land dan ook komen te staan. Dit zou het niveau van decentralisatie van blockchain-technologie vele malen verhogen. Op de website van SpaceChain valt te lezen:

SpaceChain is een community-based ruimteplatform dat ruimte- en blockchain-technologieën combineert om ’s werelds eerste open-source op blockchain-gebaseerde satellietnetwerk te bouwen, waarmee gebruikers gedecentraliseerde applicaties in de ruimte kunnen ontwikkelen en draaien.

- Advertentie -

Alle data die de node die afgelopen donderdag werd gelanceerd nodig heeft zal via de verbinding van het ISS met de aarde verlopen. Deze verbinding is traag waardoor transacties over het algemeen pas na een aantal uren worden geverifieerd. Volgens Zheng hoeft dit geen probleem te zijn:

We zien zoveel crypto-exchanges gehackt worden. En binnen twee minuten worden de tegoeden – miljoenen dollars – overgemaakt. Door gebruik te maken van dit kanaal kunnen we niet alleen transacties beveiligen, maar ook verdachte activiteiten onderscheppen.

Volgens Zheng zou dit juist een aantrekkelijk aspect zijn voor onder andere custodians. Doordat het om een multi-sig wallet gaat zijn er meerdere handtekeningen nodig voordat een transactie verwerkt wordt. De traagheid geeft dergelijke partijen dus meer tijd om te reageren op hacks. De wallet zal voor ongeveer een jaar lang actief zijn in het ISS.

Dit is SpaceChain’s derde node die het in een baan om de aarde heeft gebracht. Eerder lanceerde het al twee satellieten vanuit China. SpaceChain is overigens niet de eerste die bitcoin naar de ruimte bracht; Blockstream heeft al vijf satellieten in de ruimte die toegang bieden tot de Bitcoin-blockchain.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.146,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.169,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.204,00 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.224,30 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.352,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€11.352,60 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€11.146,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.169,70 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€11.204,00 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€11.224,30 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...