Timo Bult Timo Bult
09/12/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/12/2019 10:45

SpaceChain lanceert multi-sig bitcoin (BTC) wallet de ruimte in

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SpaceChain lanceert multi-sig bitcoin (BTC) wallet de ruimte in

Afgelopen donderdag om 18:30 lanceerde SpaceX vanaf Cape Canaveral in de Amerikaanse staat Florida zijn 19e bevoorradingsmissie voor het International Space Station (ISS). De Falcon 9-raket vervoerde ruim 2.600 kilo aan belading naar het ISS, waaronder een bitcoin (BTC) multi-sig wallet van SpaceChain. CoinDesk interviewde Zee Zheng, de CEO van het bedrijf.
SpaceChain heeft als doel om een volledig gedecentraliseerde blockchain-infrastructuur te bouwen. Door de bitcoin node, een apparaat dat transacties met bitcoin bijhoudt en als wallet fungeert, de ruimte in te sturen zal het netwerk buiten het bereik van welk land dan ook komen te staan. Dit zou het niveau van decentralisatie van blockchain-technologie vele malen verhogen. Op de website van SpaceChain valt te lezen:

SpaceChain is een community-based ruimteplatform dat ruimte- en blockchain-technologieën combineert om ’s werelds eerste open-source op blockchain-gebaseerde satellietnetwerk te bouwen, waarmee gebruikers gedecentraliseerde applicaties in de ruimte kunnen ontwikkelen en draaien.

Alle data die de node die afgelopen donderdag werd gelanceerd nodig heeft zal via de verbinding van het ISS met de aarde verlopen. Deze verbinding is traag waardoor transacties over het algemeen pas na een aantal uren worden geverifieerd. Volgens Zheng hoeft dit geen probleem te zijn:

We zien zoveel crypto-exchanges gehackt worden. En binnen twee minuten worden de tegoeden – miljoenen dollars – overgemaakt. Door gebruik te maken van dit kanaal kunnen we niet alleen transacties beveiligen, maar ook verdachte activiteiten onderscheppen.

Volgens Zheng zou dit juist een aantrekkelijk aspect zijn voor onder andere custodians. Doordat het om een multi-sig wallet gaat zijn er meerdere handtekeningen nodig voordat een transactie verwerkt wordt. De traagheid geeft dergelijke partijen dus meer tijd om te reageren op hacks. De wallet zal voor ongeveer een jaar lang actief zijn in het ISS.
Dit is SpaceChain’s derde node die het in een baan om de aarde heeft gebracht. Eerder lanceerde het al twee satellieten vanuit China. SpaceChain is overigens niet de eerste die bitcoin naar de ruimte bracht; Blockstream heeft al vijf satellieten in de ruimte die toegang bieden tot de Bitcoin-blockchain.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie