Kevin Schijven Kevin Schijven
19/12/2018 19:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/12/2018 19:28

Overal ter wereld toegang tot Bitcoin, zelfs zonder internet!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
overal_ter_wereld_toegang_tot_bitcoin_zelfs_zonder_internet

Het is nu mogelijk om toegang te krijgen tot de gehele Bitcoin (BTC) blockchain overal ter wereld. En dat zonder internet.


Blockchain-technologie ontwikkelaar Blockstream heeft aangekondigd dat zij een vijfde satelliet heeft gelanceerd waardoor het nu ook mogelijk is om toegang te krijgen tot het satelliet-netwerk vanuit Azië en het Stille Oceaangebied.
Blockstream lanceerde de eerste satelliet in augustus 2017. Tot nu toe was de satelliet-dienst alleen bereikbaar vanuit Europa, Afrika en Amerika. Daar zijn nu Azië en het Stille Oceaangebied aan toegevoegd. Alleen Groenland en Antarctica zijn nog buiten bereik.
Het doel is om de crypto-wereld onafhankelijk te maken van het internet en op die manier de beveiliging van de blockchain te verbeteren. Tevens is het doel om toegang tot de Bitcoin blockchain te bieden aan mensen die geen of gelimiteerd toegang tot het internet hebben. Adam Back, CEO van Blockstream, zei tegen Forbes het volgende erover:

We zien de toegenomen robuustheid van het Bitcoin-netwerk en de lagere kosten van deelname, waardoor bedrijven kunnen profiteren van de service voor back-up en voor opkomende markten als primaire toegang tot het Bitcoin-netwerk tegen lagere kosten.

Daarnaast heeft Blockstream aangekondigd een nieuwe application programming interface (API) te willen lanceren in januari die draait op het Lightning Network. Dat moet de mogelijkheid bieden aan gebruikers om versleutelde berichten naar elkaar te sturen middels de satelliet met de hoge transactie snelheden van het Lightning Network. Gebruikers zullen betalen met micropayments in Bitcoin. Chris Cook, hoofd van het Blockstream Sattelite project, zegt:

Hoewel satellietcommunicatie van oudsher kostbaar is, zal Blockstream Satellite uiteindelijk ontwikkelaars de mogelijkheid bieden om satellietcommunicatie in hun toepassingen te gebruiken. De nieuwe API zal het mogelijk maken om ‘Hello World’ naar de wereld te sturen, maar we denken dat ontwikkelaars iets avontuurlijkers zullen bedenken. Meldingen over natuurrampen, veilige persoonlijke berichtgeving en het sturen van Bitcoin marktgegevens naar afgelegen locaties zijn slechts enkele van de spannende voorbeelden van de kracht van deze service.

CEO Adam Back geeft aan dat hij niet verwacht dat de lancering van de satellietdienst gelijk een impact zal hebben op de huidige prijs van Bitcoin, maar dat dat ook niet het doel is. CSO Samson Mow zei het volgende:

Alles wat we doen is om Bitcoin te verbeteren en robuuster maken. Dat is echt de sleutel voor groei op lange termijn. Het heeft misschien geen invloed op de prijs dit jaar of volgend jaar, maar het zal zeker van invloed zijn op de prijs over tien jaar, omdat al deze diensten en producten onderliggend zijn en verbonden zijn met Bitcoin, waardoor het veel sterker en gebruiksvriendelijker wordt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie