Roy van Krieken Roy van Krieken
13/10/2022 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2022 06:00

Steeds meer Amerikanen investeren in crypto, ondanks bearmarkt

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer Amerikanen investeren in crypto, ondanks bearmarkt

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Het gaat niet bepaald goed met de crypto markt. De koersen van de meeste cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) staan diep onder water en een positief sentiment is temidden van de huidige macro-economische situatie ver te zoeken. Desalniettemin investeren steeds meer Amerikanen in crypto. Zij lijken zich weinig van de ‘crypto winter’ aan te trekken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Amerikanen blijven in crypto investeren

Dat inwoners van de Verenigde Staten ook in 2022 nog bereid zijn om cryptocurrencies te kopen blijkt uit een grootschalige enquête, de Global Consumer Survey, van Statista. Uit dit onderzoek blijkt dat in de zomer van 2022 reeds 18% van alle Amerikanen in een of meerdere cryptocurrencies had geïnvesteerd.

Dat is ten opzichte van de zomer van 2020 een gigantische stijging. Destijds was dit percentage namelijk slechts 8%. In twee jaar tijd is het aandeel van de Amerikaanse bevolking die geclassificeerd kan worden als crypto investeerder dus met 125% gegroeid.

Ook zijn Amerikanen dit jaar meer bereid om bij te kopen in vergelijking met twee jaar terug. Nu geeft 15% van alle Amerikanen aan dat zij van plan zijn om meer cryptomunten te kopen, ondanks de huidige staat van de markt. In 2020 was dit percentage slechts 11%.

De enquête werd afgenomen onder 1.000 Amerikanen tussen de 18 en 64 jaar oud en probeerde een zo representatief mogelijke afspiegeling van de Amerikaanse bevolking te maken.

De crypto winter lijkt bijzaak

Het is vooral opmerkelijk dat de bereidheid om in cryptocurrencies te investeren juist in de zomer van dit jaar zo hoog was onder Amerikanen. Immers, in de zomer zaten we al diep in de bearmarkt en waren de koersen van de meeste cryptocurrencies al diep gekelderd. Sterker nog, dit was vlak na de ondergang van het Terra (LUNA) netwerk dat als een schokgolf door de hele crypto markt ging.

De groei geeft aan dat de investeerders in kwestie bereid zijn de volatiliteit te verdragen. Dergelijke investeerders begrijpen waarschijnlijk dat crypto nog steeds in de kinderschoenen staat en dat de impact op de algemene financiële sector groot kan zijn in de toekomst. Op deze manier kiezen Amerikanen ervoor om de prijsvolatiliteit op korte termijn te negeren en zich te richten op potentiële astronomische groei. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie