Home Nieuws Bitcoin nieuws Steeds meer analisten verwachten een correctie van de bitcoin (BTC) koers

Steeds meer analisten verwachten een correctie van de bitcoin (BTC) koers

Steeds meer analisten verwachten een sterke correctie van de bitcoin (BTC) koers. Zij baseren hun verwachtingen vooral op de koersbewegingen die bitcoin in het verleden maakte, zoals tijdens de bullrun naar de $20.000 eind 2017.

Eerder benadrukte de analist Naeem Aslam nog dat bitcoin wel eens naar de $10.000 kan gaan stijgen gezien het feit dat de maanden mei en juni in het verleden goede maanden waren voor de cryptocurrency. Echter zijn de maanden erna, juli en augustus, minder positief.

- Advertentie -

In de tweet van Cane Island Crypto is te zien dat juli en augustus de enige maanden zijn waarin bitcoin over de afgelopen 8 jaar in waarde afnam. Verder schrijft de investeerder dat het “momentum van juni in 75% van de gevallen overslaat in de maand juli.” Alle keren dat bitcoin juni met rode cijfers afsloot, werd ook juli met rode cijfers afgesloten.

De analist Moon Overlord verwacht in de huidige situatie een correctie van ongeveer 30% tot 40%. Zo schrijft hij:

De grootste dip [in het verleden] was nauwelijks -40%, de meeste waren -30%.

Een -30/-40% dip van hier komt toevallig overeen met de sterkste support in de hoge 6000’s lage 6000’s

Een ander gegeven dat een mogelijke correctie signaleert is het feit dat de bitcoin koers tijdens de huidige uptrend de 100 exponential moving average (EMA)-lijn nog niet heeft aangeraakt. Tijdens de laatste uptrend, toen bitcoin de $20.000 wist aan te tikken, werd deze lijn 7 keer aangetikt. Zo schrijft TraderX0 in een tweet:

7 = het aantal keren dat BTC de 100-EMA testte tijdens de laatste bull-trend …

In deze huidige trend moet de 100EMA nog worden getest.

Kortom, een correctie zou op dit moment gezond zijn. Volgens Moon Overlord zou dit een correctie kunnen zijn van tussen de 30 en 40%, waarmee de bitcoin koers uit zou komen op ongeveer $6.000. Over de langere termijn blijft de trend echter nog steeds bullish.

Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.184,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.247,38 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€8.247,59 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.259,79 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.