Timo Bult Timo Bult
08/06/2019 08:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2019 08:33

Analist: Bitcoin (BTC) kan in juni naar de $10.000 stijgen

Nieuws
Analist: Bitcoin (BTC) kan in juni naar de $10.000 stijgen

Foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock

Eerder deze week corrigeerde bitcoin (BTC) waardoor het in een mum van tijd bijna $1.000 in waarde verloor. Nu deze correctie voorbij lijkt te zijn stijgt BTC langzaam weer richting de $8.000. Vanaf daar zou het volgens een aantal analisten wel eens naar de $10.000 kunnen gaan stijgen.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin (BTC) $7.969 volgens CoinMarketCap nadat het in de afgelopen 24 uur vrijwel in waarde gelijk is gebleven, met een kleine daling van 0,1%. Met een marktkapitalisatie van $141,4 miljard tegen de totale marktkapitalisatie van $255,2 miljard is de bitcoin dominantie op dit moment 55,4%.
De analist Naeem Aslam schrijft in een artikel voor Forbes dat de maand mei en juni in vergelijking met de rest van het jaar goede maanden zijn voor bitcoin. Zo steeg de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de afgelopen vijf jaar in mei met gemiddeld 21%. Afgelopen mei steeg bitcoin met maar liefst 62%.
Maar ook juni was de afgelopen vijf jaar een goede maand voor de cryptocurrency. Zo steeg het gemiddeld met bijna 26%. Trekken we dit door in deze situatie, dan zou bitcoin mogelijk in juni naar de $10.712 kunnen stijgen, aldus Aslam.
Aslam haalt in zijn analyse ook de relative strength index (RSI) aan. Deze indicator geeft aan of de marktsituatie overbought of oversold is. Op de dagelijkse grafiek is de RSI op dit moment onder de 70 beland, wat volgens Aslam aangeeft dat het bullish momentum iets is afgenomen. Zolang de RSI boven de trendlijn blijft die het de afgelopen dagen vormde, heeft bitcoin de potentie om verder door te stijgen, aldus Aslam.
Een andere analist, Filb Filb, verwacht ook dat bitcoin de $10.000 kan gaan bereiken op basis van de openstaande short-posities. In 2018 werden er volgens hem zo’n 7.300 BTC aan short-posities geopend in het gebied tussen $11.600 en $13.800. Een deel van die posities moet nog steeds gesloten worden. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs alleen maar verder gaat stijgen zodra het in de buurt van dit prijsgebied komt.
Heb je maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie