Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Steeds meer beleggers halen bitcoin (BTC) weg bij exchanges, mogelijk een bullish signaal

Steeds meer mensen besluiten bitcoin (BTC) te HODL’en. Dit blijkt uit data van marktanalysebedrijf Glassnode. Dit schrijft het bedrijf op 26 maart in een tweet.

Glassnode analyseert de markt op basis van on-chain gegevens zoals het aantal transacties en andere gegevens die publiekelijk beschikbaar zijn dankzij de publieke aard van de blockchain. Uit een recente analyse van het bedrijf blijkt dat bitcoin-houders hun BTC terugtrekken van cryptocurrency exchanges.

Ondanks de volatiliteit lijken houders van #Bitcoin hun geld van exchanges op te nemen. De uitstroom neemt sinds 18 maart dagelijks toe.

Volgens onze labels zijn de valutasaldi van $BTC op hun laagst in ongeveer 8 maanden.

- Advertentie -

Dat de uitstroom van bitcoin aan het toenemen is kan erop duiden dat steeds meer bitcoin-houders hun BTC in veilige opslag stoppen. Het is namelijk relatief onveilig om grote hoeveelheden crypto te bewaren op een exchange-account. Deze stroom van bitcoin van exchange-accounts naar andere wallets kan een teken zijn dat investeerders hun bitcoin voor een langere periode vast willen gaan houden.

Glassnode noemt de ontwikkeling opvallend omdat de hoge volatiliteit op dit moment juist kansen biedt. Toch besluiten dus meer investeerders hun bitcoin terug te trekken van de markt en er dus niet actief mee te handelen. Mogelijk is dan ook dat bitcoin op dit moment in een zogenaamde “accumulatiefase” zit, wat vaak vooraf gaat aan nieuwe stijgingen.

Op 18 maart constateerde Glassnode een vergelijkbaar signaal. Toen merkte het op dat grote whales, wallets met veel bitcoin, tijdens de recente duikvlucht juist BTC kochten. Toen schreef het bedrijf in een tweet:

Dit betekent dat langetermijnbeleggers de goedkopere $BTC zijn gaan verzamelen en hun posities hebben vergroot.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!

Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.880,42 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.753,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.808,26 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.816,44 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.880,42 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.753,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.808,26 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.816,44 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin Bulletin: De bijzondere geschiedenis van bitcoin als geld

Ondertussen al meer dan tien jaar geleden publiceerde Satoshi de Bitcoin white paper waarmee het verhaal van bitcoin begon. Het is misschien lastig om...