Timo Bult Timo Bult
27/03/2020 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/03/2020 18:05

Steeds meer beleggers halen bitcoin (BTC) weg bij exchanges, mogelijk een bullish signaal

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Steeds meer beleggers halen bitcoin (BTC) weg bij exchanges, mogelijk een bullish signaal

Steeds meer mensen besluiten bitcoin (BTC) te HODL’en. Dit blijkt uit data van marktanalysebedrijf Glassnode. Dit schrijft het bedrijf op 26 maart in een tweet.
Glassnode analyseert de markt op basis van on-chain gegevens zoals het aantal transacties en andere gegevens die publiekelijk beschikbaar zijn dankzij de publieke aard van de blockchain. Uit een recente analyse van het bedrijf blijkt dat bitcoin-houders hun BTC terugtrekken van cryptocurrency exchanges.

Ondanks de volatiliteit lijken houders van #Bitcoin hun geld van exchanges op te nemen. De uitstroom neemt sinds 18 maart dagelijks toe.

Volgens onze labels zijn de valutasaldi van $BTC op hun laagst in ongeveer 8 maanden.


Dat de uitstroom van bitcoin aan het toenemen is kan erop duiden dat steeds meer bitcoin-houders hun BTC in veilige opslag stoppen. Het is namelijk relatief onveilig om grote hoeveelheden crypto te bewaren op een exchange-account. Deze stroom van bitcoin van exchange-accounts naar andere wallets kan een teken zijn dat investeerders hun bitcoin voor een langere periode vast willen gaan houden.
Glassnode noemt de ontwikkeling opvallend omdat de hoge volatiliteit op dit moment juist kansen biedt. Toch besluiten dus meer investeerders hun bitcoin terug te trekken van de markt en er dus niet actief mee te handelen. Mogelijk is dan ook dat bitcoin op dit moment in een zogenaamde “accumulatiefase” zit, wat vaak vooraf gaat aan nieuwe stijgingen.
Op 18 maart constateerde Glassnode een vergelijkbaar signaal. Toen merkte het op dat grote whales, wallets met veel bitcoin, tijdens de recente duikvlucht juist BTC kochten. Toen schreef het bedrijf in een tweet:

Dit betekent dat langetermijnbeleggers de goedkopere $BTC zijn gaan verzamelen en hun posities hebben vergroot.

De kans dat de huidige “saaiheid” van de koers van bitcoin binnenkort over zal zijn lijkt Michiel, onze analist, groot. Welke kant de koers op gaat breken is momenteel nog relatief onduidelijk al lijken de bears de beste kaarten in handen te hebben. Benieuwd naar hoe Michiel de markt nu ziet? Lees dan verder in zijn net verschenen analyse!
Volgens onze analist David is het niet het moment om short te gaan en is hij nog steeds op zoek naar een long entry. Dat vergt wel geduld, want de situatie blijft gevaarlijk! Hoe zien de grafieken van bitcoin eruit en wat kan David je daar nog meer over vertellen? Lees het in zijn net verschenen technische analyse: Heb geduld!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie