Kevin Schijven Kevin Schijven
27/05/2022 09:13 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/05/2022 09:13

Steeds meer bitcoin houders in verlies, dit is hoe diep koers nog kan dalen

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers schommelt in bereik, markt wordt steeds onzekerder

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) maakte gisteren even een flinke dip, maar het was nog steeds geen uitbraak. Bitcoin herstelde namelijk onmiddellijk terug naar hetzelfde bereik waar de koers nu al twee weken lang in hangt. Bitcoin begint er echter steeds minder stabiel uit te zien terwijl de angst en onzekerheid nog hoog liggen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers daalt met 2%

De bitcoin koers consolideerde gisterenochtend rond $29.600, maar begon daarna te dalen. Bitcoin vond gisterenmiddag nog even support rond $29.000, maar maakte toen een flinke duik en tikte op sommige beurzen zelfs $28.000 aan.

Het bleek om een zogeheten fakeout te gaan en bitcoin maakte gelijk een rebound terug. Bitcoin doorbrak $29.000 en kwam toen weer uit rond die $29.600. Daar hield de koers in eerste instantie stand, maar kort na middennacht verloor bitcoin hier wederom grip op.

Vooralsnog houdt de support rond $29.000 stand. Bitcoin dipte vanochtend even naar $28.750, maar herstelde gelijk. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs op $29.000 uit op KuCoin en €27.000 op Bitvavo. Daarmee staat de BTC koers vandaag 2% in de min.

Advertentie

Correlatie tussen BTC en aandelen neemt af

Opvallend is dat de altcoins er steeds zwakker uitzien ten opzichte van bitcoin. Het is wellicht een teken van de grote onzekerheid op de markt. Investeerders nemen minder risico en wisselen hun alts voor BTC in. De BTC dominantie blijft dan ook toenemen.

Daarnaast blijft de Amerikaanse dollar index (DXY) zijn neerwaartse trend, die twee weken geleden begon, doorzetten. De verwachting was dat dit een goed uit zou pakken voor BTC, maar daar zien we nog weinig van.

Daarentegen kleurden aandelenmarkten als S&P 500 en Nasdaq gisteren wel weer groen. De correlatie tussen bitcoin en deze markten neemt steeds verder af, al is dat in de tegengestelde richting dan verwacht werd. Desondanks is het nog veel te vroeg om over een echte ontkoppeling te spreken.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zelfs lange-termijn BTC houders nu in verlies

De neerwaartse trend houdt ondertussen zo lang aan dat zelfs veel lange-termijn houders (LTH) in verlies staan. Analist Lex Moskovski meldt dat het er zo slecht niet uitzag sinds maart 2020, toen de koersen crashte door de uitbraak van het coronavirus. Bitcoin herstelde toen sneller dan andere markten.

https://twitter.com/mskvsk/status/1529980756881133568

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoe diep kan bitcoin nog dalen?

Analist Rekt Capital legde eerder deze week al uit dat bitcoin historisch gezien nog helemaal naar de 200-weken simple moving average (SMA) kan dalen, die nu rond $22.000 ligt. De analist ging daar gisteren dieper op in en kwam op dezelfde conclusie uit, ditmaal aan de hand van de death cross.

De analist legt uit dat BTC historisch gezien met 43% daalt na de koers deze death cross maakt. Dan zou bitcoin inderdaad ongeveer op de 200w SMA uitkomen. De analist concludeert dat bitcoin mogelijk nog daalt naar een bereik tussen $19.700 en $23.500, maar de koers kan dan zelfs nog een korte wick helemaal naar $15.500 maken.

Bullish voor bitcoin: kans op Amerikaanse recessie neemt drastisch af
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Crypto Insiders Premium voor BTC analyses

Wil jij nog diepgaandere bitcoin analyses ontvangen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen! Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin maar ook andere cryptocurrencies.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie