Nick de Jong Nick de Jong
03/05/2024 17:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/05/2024 16:56

Stijging bitcoin & ethereum hangt af van beleid VS, zeggen analisten

Ethereum-ETH Bitcoin-BTC
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Stijging bitcoin & ethereum hangt af van beleid VS, zeggen analisten

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

De prijsbewegingen van bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zijn de afgelopen weken helaas nog niet de prijsbewegingen die men graag ziet. Momenteel is iedereen in afwachting van de voorspelde rally voor de grote cryptocurrencies. Volgens enkele analisten zouden de rally’s afhankelijk zijn van het Amerikaanse beleid in de komende periode.

Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF’s
Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF's

Belangrijke beleidsmatige beslissingen

Volgens analisten van QCP Capital komen er twee belangrijke beleidsmatige beslissingen aan in de Verenigde Staten. De beslissingen kunnen een flinke duw in de rug geven voor bitcoin en ethereum.

Het eerste belangrijke punt kwam naar voren in een toespraak van de bestuursvoorzitter van de Federal Reserve. Hierin kondigde hij een reductie van het zogeheten Quantative Tightening (QT) aan, wat zal zakken van 60 miljard dollar per maand naar 25 miljard dollar per maand.

QT is een handeling waarbij de Federal Reserve de geldelijke reserves verkleint. Dit kan bijvoorbeeld door staatsobligaties te verkopen of te laten vervallen. Hierdoor verwijderen zij geld uit de financiële markten. Wanneer de financiële markt oververhit raakt, kan deze worden afgekoeld door deze handelingen. De reductie van deze handeling betekent dat de markt juist meer zal worden aangejaagd, wat goed nieuws is voor mogelijke rally’s.

Het tweede belangrijke punt gaat over de zogeheten Quarterly Refund Announcement (QRA). Dit gaat over de terugbetalingen per kwartaal op schulden en leningen. Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft hierover aangekondigd dat de uitgiften van leningen voor de lange termijn, niet gewijzigd zouden worden. Hiermee voorkomt men dat er een gevreesde piek ontstaat in de lange termijn rendementen. Dit zou rust en stabiliteit geven in de financiën van de Amerikaanse overheid.

Advertentie

Maatregelen kunnen positief uitpakken voor bitcoin en ethereum

De twee maatregelen zouden volgens de analist helpen om de rally van de Amerikaanse dollar af te remmen. Dit is positief voor onder andere risicovolle beleggingen, wat terug te zien is in de opwaartse beweging van bitcoin en ethereum.

Wanneer de dollar erg sterk is, kiezen investeerders en beleggers eerder voor producten met minder risico, bijvoorbeeld staatsobligatie. Een zwakkere dollar brengt dan dus ook meer geld naar risicovolle beleggingen.

Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF’s
Ethereum schiet met 17% omhoog door positieve geruchten omtrent ETF's

Positief vooruitzicht voor bitcoin

Volgens de analisten van Bitfinex wordt bitcoin nog altijd beschouwd als dé indicator voor de rest van de crypto markt qua prijs en marktkapitaal. Ook voor de maand mei houdt men deze verwachting dan ook aan.

Door de groeiende integratie van cryptocurrencies in de portfolio’s van grote financiële instituten, neemt de correlatie tussen de crypto markt en de traditionele financiële markten steeds verder toe. Het gevolg hiervan is volgens de analisten dat de huidige economische omstandigheden een grote impact hebben op de waarde van cryptocurrencies.

De verwachting is dat bitcoin de komende twee maanden in een consolidatiefase zal blijven. Waarin de prijs van de munt zowel opwaarts als neerwaarts zou kunnen bewegen tot maximaal 10.000 dollar.

Deel dit artikel
Nick de Jong

In 2021 kwam ik voor het eerst in aanraking met cryptocurrencies. Na een lange periode van inlezen, besloot ik zelf aan de slag te gaan met de eerste investeringen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin en ethereum ETF's zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Bitcoin en ethereum ETF’s zien plotselinge omslag in sentiment in Hongkong
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Sinds 2023 wekelijks €25 aan ethereum kopen: dit is het resultaat
Advertentie