Timo Bult Timo Bult
08/11/2020 19:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2020 19:44

Stokoude bitcoins (BTC) ter waarde van $15 miljoen in beweging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Stokoude bitcoins (BTC) ter waarde van $15 miljoen in beweging

De recente ontwikkelingen binnen de economie en de bitcoin (BTC) prijs zorgen zo nu en dan voor opvallende gebeurtenissen. Zo komen bitcoins die al 10 jaar stof aan het vangen zijn weer in beweging. Dit keer gaat het om bitcoin ter waarde van maar liefst $15 miljoen!
Bitcoin zag in 2009 het daglicht maar het netwerk werd niet direct massaal in gebruik genomen. Het toen nog relatief onbekende netwerk waarmee peer-to-peer geld verzonden kon worden over het internet werd in het begin eigenlijk alleen nog maar gebruikt door Satoshi Nakamoto, de anonieme ontwikkelaar(s) van Bitcoin.
In de beginjaren van Bitcoin was het vrijwel alleen hij (of zij natuurlijk) die bitcoins minede. Daar kwam in de loop van de tijd verandering met als resultaat dat een aantal wallets enorme bedragen aan bitcoin bezitten. In het begin van Bitcoin was 1 BTC immers een paar cent waard en konden deze met rap tempo gemined worden.
Bitcoins uit deze periode noemt men ook wel bitcoins uit het “Satoshi tijdperk” aangezien de uitvinder toen nog met de buitenwereld communiceerde. De bitcoins die deze keer verplaatst werden, werden gemined in 2010.
In totaal werden 1.000 bitcoins verzonden in 20 transacties van 50 BTC. Terwijl dit in 2010 nog ongeveer $1 waard was, is dat nu meer dan $15 miljoen! Wat de eigenaar ermee gaat doen weet natuurlijk niemand. Of de eigenaar Satoshi zelf is, is ook niet duidelijk. Wel is de kans aannemelijk dat de eigenaar Satoshi in ieder geval kent!
Vorige maand was het ook al raak. Toen werd een vergelijkbaar aantal bitcoins verplaatst. Deze bedragen zijn overigens peanuts vergeleken met de geschatte bezittingen van de Bitcoin-uitvinder. Hijzelf zou namelijk 1 miljoen BTC bezitten.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie