Rico Engelbarts
12/10/2020 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/10/2020 18:05

Groot bedrag aan bitcoin (BTC) uit "Satoshi tijdperk" verplaatst

icon-mining
Mining
Groot bedrag aan bitcoin (BTC) uit

Onlangs heeft iemand ruim $11 miljoen aan bitcoin (BTC) verplaatst uit een wallet die niet meer aangeraakt is sinds de bitcoin gemined werden in 2010. In totaal zijn er 1.000 bitcoins verplaatst naar een adres wat gemarkeerd werd door de professionele cryptocurrency trader Kirill K op LinkedIn.
Vandaag de dag zijn de bitcoins $11.425.000 waard in tegenstelling tot het moment waarop ze gemined werden. Destijds was bitcoin nog niet populair en waren de kosten laag om ze te minen. Toen ze gemined werden waren ze in totaal zo’n 10 cent per stuk, alle bitcoins die vandaag verplaatst zijn waren in 2010 maar $100 waard.
De beheerder van de wallet stamt af uit het zogenaamde “Satoshi tijdperk” en zou nu een gigantische winst binnenhalen mocht hij nu al zijn coins verkopen. Bitcoins uit het Satoshi tijdperk zijn bitcoins die gemined werden toen de mysterieuze en voor de wereld reeds onbekende bedenker van Bitcoin nog actief was en communiceerde met de buitenwereld. Tot op heden weet nog steeds niemand wie Satoshi Nakamoto eigenlijk is, sinds 2010 heeft hij ook nog niets van zich laten horen.
De vraag rest echter waarom iemand de bitcoin juist nu zou willen verplaatsen? Wellicht is het iemand met een oude harde schijf die erachter kwam dat er nog wat op stond. Het hoofd van Ikigai Asset Management, Hans Hauge, schreef op LinkedIn dat oude miners wellicht op moeten passen met het verplaatsen van bitcoin om de markt niet te veel in een bepaalde richting te duwen. Echter voegde hij er wel aan toe dat $11 miljoen misschien geen groot genoeg bedrag is om dit voor elkaar te krijgen aangezien er zo veel bitcoin verplaatst wordt elke dag.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie