Ivo Melchers Ivo Melchers
10/01/2023 16:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 16:30

Succesvolle BTC analist geeft waarschuwing: nieuwe daling aanstaande?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Bordovski Yauheni/Shutterstock

De bitcoin koers heeft sinds het start van het nieuwe jaar een langzame stijging ingezet. Eerder vandaag kon je lezen dat bitcoin (BTC) nadat het de $17.400 had aangetikt, vervolgens weer terugzakte naar een huidige koers van $17.250 op Binance en €16.067 op Bitvavo. De recentelijke stijging van bitcoin leed tot veel optimisme op de crypto markt alom menig crypto-investeerder. Echter waarschuwt de bekende bitcoin analist CryptoCapo om dat optimisme even te parkeren en voor te bereiden voor nieuwe lows.

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Nieuw BTC dieptepunt?

Volgens CryptoCapo kan de recente stijging ook wel een ‘bull trap’ worden genoemd. Een bull trap is een vals signaal dat aangeeft dat een dalende trend is omgebogen in een opwaartse trend. Het is een valse uitbraak waarin een opwaartse trend slechts tijdelijk is, waarna de dalende prijsontwikkeling zich voort kan zetten.

CryptoCapo had de ondergang van bitcoin in 2022 correct voorspeld en heeft daarmee veel credits weten op te bouwen. Hij liet zijn bijna 700.000 volgers op Twitter weten dat hij een volgende correctie anticipeert voor bitcoin. Om precies te zijn: hij verwacht een koersdaling richting de $12.000.

In zijn tweet geeft hij aan dat mensen op het moment de noodzaak voelen om in te gaan stappen, doordat verschillende ‘random’ altcoins mooie stijgingen meemaken. Je krijgt volgens hem het gevoel dat de bodem al is bereikt, maar zoals eerder vernoemd is hij het hier niet mee eens.

De komende dagen kunnen volatiel worden, aangezien aankomende donderdag de publicatie volgt van de Amerikaanse inflatiecijfers met de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Advertentie

Altcoin stijgingen

Zoals CryptoCapo al aangaf, zijn er meerdere altcoins die flink gestegen zijn in de afgelopen dagen. Gala (GALA) steekt er met kop en schouders bovenuit en is het hardst gestegen over de afgelopen zeven dagen, volgens data van CoinMarketCap. Het wist namelijk met bijna 140% te stijgen. Daarnaast kon je eerder ook al in het Cardano nieuws lezen dat Cardano (ADA) een mooie stijging had doorgemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie