Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2023 09:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2023 09:24

Bitcoin whales lijken te ontwaken, meer volatiliteit wordt verwacht

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto rally: whales slaan in, maar experts uiten zorgen over bitcoin

Foto: Illus_man/Shutterstock

We zagen zondagnacht een flinke opleving op de crypto markt, vooral onder de altcoins. Bitcoin (BTC) maakte ook een aardige stijging, maar kwam zoals verwacht, flink wat weerstand tegen tussen $17.200 en $17.300.

Toch brak bitcoin daar gisterenavond kort uit en steeg even naar $17.400, maar de koers zakte vervolgens gelijk weer terug. Desondanks houdt bitcoin nog stand boven $17.200 op Binance en €16.000 op Bitvavo terwijl veel altcoins al dieper corrigeren.

Daarmee komt de bitcoin koers vandaag op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 20%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $331 miljard en de dominantie op 39%. De Fear & Greed Index komt uit op 26 (Fear).

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Markten in groen: volgt meer volatiliteit deze week?

Deze opleving zagen we gisteren ook terug op de aandelenmarkten die groen kleurden. Dat ging gepaard met een dalende Amerikaanse dollar index (DXY). De euro bereikte gisteren zelfs de hoogste prijs ten opzichte van de dollar sinds juni.

Het lijkt erop dat de angst omtrent de macro-economische toestand en het hawkish beleid van de Federal Reserve iets afneemt. Toch ligt de angst nog altijd zeer hoog, en de komende dagen kunnen weer volatiel worden.

LAter vandaag volgt namelijk eerst een speech van Fed voorzitter Jerome Powell en aankomende donderdag volgt de publicatie van de Amerikaanse inflatiecijfers met de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI).

Advertentie

Beginnen bitcoin whales voorzichtig te kopen?

De laatste tijd hebben wij vaker geschreven dat de zogeheten bitcoin whales vooralsnog opvallend inactief blijven. Desondanks hebben whales met 1.000 tot 10.000 BTC in bezit afgelopen week zo’n 20.000 BTC gekocht, meldt analist Ali Martinez. Zijn dit de eerste tekenen van een ontwakening?

Ook de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), het grootste bitcoin fonds ter wereld van Grayscale Investments, lijkt weer voorzichtig in de smaak te zijn. De enorme korting op het institutionele product is eindelijk aan het afnemen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie