Simon Bosch Simon Bosch
21/07/2022 08:43 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/07/2022 08:43

Tesla verkocht in tweede kwartaal 75% van zijn bitcoins

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla verkocht in tweede kwartaal 75% van zijn bitcoins

Foto: salarko / Shutterstock.com

Tesla was één van de meest populaire bedrijven van de afgelopen jaren, en de populariteit kon niet meer stuk toen het een enorme hoeveelheid bitcoin (BTC) op zijn balans zette. Maar gisteren heeft het zijn kwartaalcijfers onthuld, helaas met een schokkende mededeling. Het bedrijf heeft het leeuwendeel van zijn bitcoins namelijk verkocht.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Tesla verkoopt officieel bitcoins

Helaas voor andere Bitcoin-fans heeft Tesla in het kwartaalverslag bekendgemaakt dat het maar liefst 75% van zijn holdings heeft verkocht voor fiat-valuta, vermoedelijk de Amerikaanse dollar. Daardoor heeft het 936 miljoen dollar aan zijn balans toe kunnen voegen.

Het bedrijf zou voorheen ongeveer 43.000 BTC hebben gehad. Waar Tesla precies heeft gekocht is niet duidelijk, maar de verwachting is dat de prijs van bitcoin op gemiddeld 48.000 USD lag. Wel is het aannemelijk dat het even heeft geduurd en dat het dus niet uitsluitend bij een prijs van bijvoorbeeld 20.000 USD was.

Het tweede fiscale kwartaal begon in de Verenigde Staten begin april en eindigde eind juni. Tesla’s beschrijving gaat niet verder dan ‘tweede kwartaal’. Dat betekent dat het heeft kunnen verkopen tussen een prijs van 47.000 USD en 17.000 USD.

Advertentie

Elon Musk verwacht recessie

Waarom de populaire autofabrikant precies heeft verkocht weten we niet officieel, alhoewel het wel duidelijk is als we tussen de regels door lezen. Tesla-CEO Elon Musk heeft al vaker gezegd dat hij zich zorgen maakt over de economie. Daarom ontsloeg hij al ongeveer 10% van alle banen bij zijn bedrijf.

Het kwartaalrapport toont bovendien dat het in het afgelopen kwartaal ongeveer 18,9 miljard dollar aan liquide activa heeft, waaronder met name cash en overheidsobligaties. Dat is een toename van 902 miljoen dollar ten opzichte van vorig kwartaal. Tesla maakt zich duidelijk op voor een stevige recessie, en dus voor minder omzet. Een volatiele activa zoals bitcoin op de balans hebben staan helpt daar op dit moment helaas niet bij. Afgaande op wat we weten van Tesla’s BTC-holdings heeft het ongeveer 10.700 BTC over.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie