Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Tiener veroordeeld voor het opstrijken van $800.000 aan Bitcoin door verzenden bommeldingen

Een Amerikaans-Israëlische tiener is veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf door de rechtbank van Tel Aviv nadat hij $800.000 aan Bitcoin (BTC) buit had gemaakt met het verzenden van nepbommeldingen, zo meldt The New York Times.

De 19-jarige Michael Kadar zou verantwoordelijk zijn geweest voor meer dan 2.000 nepbommeldingen tussen 2015 en 2017. Zijn doelwitten waren voornamelijk Joodse ‘community centers’ wat hem de bijnaam de “JCC bomb hoaxer” leverde. Tevens waren commerciële luchtvaartmaatschappijen, luchthavens, politiebureaus, winkelcentra, ziekenhuizen en scholen het doelwit van de meldingen.

- Advertentie -

Kadar bood zijn ‘diensten’ aan via het darknet. Hij vroeg $500 voor bommeldingen gericht aan commerciële vluchten, $80 voor scholen en $40 voor woningen. In totaal heeft Kadar bijna 184 BTC buitgemaakt. Dat zou met de huidige koersen ongeveer $800.000 zijn.

De bommeldingen werden verzonden vanuit het huis van zijn ouders in de plaats Ashkelon in het zuiden van Israël. Hij maakte gebruik van software die zijn stem veranderde en zijn locatie verhulde. Niet alleen in Israël waren instanties het slachtoffer, ook in de Verenigde Staten, het Verenigde Koninkrijk, Duitsland, Australië, Canada, Denemarken, Noorwegen, Ierland, Argentinië, België en Nieuw-Zeeland werden bommeldingen ontvangen. Kadar werd opgespoord door een samenwerking van de Israëlische politie en de Amerikaanse Federal Bureau of Investigation (FBI).

In het vonnis van de rechter Zvi Gurfinkel staat:

Je kunt je gemakkelijk de angst, terreur en gruwel voorstellen van de vliegtuigpassagiers die gedwongen werden om een ​​noodlanding te maken, sommige van hen raakte gewond tijdens het evacueren van het vliegtuig, en de paniek die veroorzaakt werd toen leerlingen geëvacueerd moesten worden uit scholen door nepbommeldingen.

De tiener werd op maart 2017 gearresteerd nadat het huis van zijn ouders werd binnengevallen. Naast BTC werden er ook duizenden dollars aan contant geld gevonden.

Eerder deze maand waren ook een aantal ondernemers in Amsterdam het doelwit van criminele activiteiten omtrent Bitcoin.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€10.077,40 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.955,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€10.030,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€10.030,60 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.955,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€10.030,10 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€10.030,60 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€10.077,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: BTC en temperatuur stijgen flink door!

Niet alleen blijven de temperaturen stijgen, ook crypto stijgt flink en laat mensen weer dromen over eigen tropische eilanden. Persoonlijk blijf ik nuchter genoeg,...