Timo Bult Timo Bult
12/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2019 06:00

Tim Draper: "Bitcoin (BTC) zal in 2023 5% van de wereldwijde markt uitmaken"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tim_Draper_bitcoin_zal_in_2023_5_procent_van_de_wereldwijde_markt_uitmaken

De durfkapitalist Tim Draper verwacht dat bitcoin (BTC) binnen een aantal jaren een wereldwijd marktaandeel van 5% zal hebben. Deze bullish voorspelling deed Draper tijdens een interview met Fox Business op 10 mei.
Dat Draper dergelijke positieve voorspellingen doet is niet ongewoon. De durfkapitalist staat bekend om zijn positieve verwachtingen met betrekking tot bitcoin. Al verwacht hij dat de altcoins het minder goed zullen doen in de toekomst. Alleen de best presterende projecten zullen overleven, waardoor het aantal altcoins in de toekomst flink uit zal dunnen.
Over bitcoin zei hij:

Het zal blijven stijgen, ik geloof dat in vier jaar tijd, zoiets, bitcoin ongeveer een wereldwijd marktaandeel van 5% zal hebben.

Verder maakte Draper ook een deel van zijn plannen bekend. Zo wil hij een speciaal fonds oprichten waarmee hij met bitcoin in mensen en bedrijven zal investeren:

Ik wil uiteindelijk een fonds hebben waar ik bitcoin in beheer en iedereen met die bitcoins financier. En zij betalen hun werknemers en leveranciers in bitcoin en dan betaal ik mijn investeerders in bitcoin. Omdat ik dan geen verantwoording, geen juridisch gedoe, geen boekhouding, geen custody nodig zou hebben – het zal allemaal voor mij gedaan worden.

Draper zou daarnaast met Facebook in gesprek zijn gegaan over de stablecoin die het social media-platform mogelijk zal lanceren. Hij wil hier echter niet aan meewerken. Hij vindt dat de controle en het beheer van deze stablecoin namelijk té gecentraliseerd zal zijn. Daarmee is het volgens hem “pure business”.
Of de verwachting van Draper dat bitcoin in 2023 een wereldwijd marktaandeel van 5% kan hebben en zal stijgen tot een waarde van $250.000 blijft uiteraard afwachten. Toch hebben we bitcoin de afgelopen dagen een aantal verrassende dingen zien doen en wie weet zien we bitcoin binnenkort tot nieuwe hoogtes stijgen!
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Peter kocht 's werelds eerste
Peter kocht ’s werelds eerste “Bitcoin Lamborghini” voor slechts €106
Advertentie