Timo Bult Timo Bult
12/05/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/05/2019 06:00

Tim Draper: "Bitcoin (BTC) zal in 2023 5% van de wereldwijde markt uitmaken"

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tim_Draper_bitcoin_zal_in_2023_5_procent_van_de_wereldwijde_markt_uitmaken

De durfkapitalist Tim Draper verwacht dat bitcoin (BTC) binnen een aantal jaren een wereldwijd marktaandeel van 5% zal hebben. Deze bullish voorspelling deed Draper tijdens een interview met Fox Business op 10 mei.
Dat Draper dergelijke positieve voorspellingen doet is niet ongewoon. De durfkapitalist staat bekend om zijn positieve verwachtingen met betrekking tot bitcoin. Al verwacht hij dat de altcoins het minder goed zullen doen in de toekomst. Alleen de best presterende projecten zullen overleven, waardoor het aantal altcoins in de toekomst flink uit zal dunnen.
Over bitcoin zei hij:

Het zal blijven stijgen, ik geloof dat in vier jaar tijd, zoiets, bitcoin ongeveer een wereldwijd marktaandeel van 5% zal hebben.

Verder maakte Draper ook een deel van zijn plannen bekend. Zo wil hij een speciaal fonds oprichten waarmee hij met bitcoin in mensen en bedrijven zal investeren:

Ik wil uiteindelijk een fonds hebben waar ik bitcoin in beheer en iedereen met die bitcoins financier. En zij betalen hun werknemers en leveranciers in bitcoin en dan betaal ik mijn investeerders in bitcoin. Omdat ik dan geen verantwoording, geen juridisch gedoe, geen boekhouding, geen custody nodig zou hebben – het zal allemaal voor mij gedaan worden.

Draper zou daarnaast met Facebook in gesprek zijn gegaan over de stablecoin die het social media-platform mogelijk zal lanceren. Hij wil hier echter niet aan meewerken. Hij vindt dat de controle en het beheer van deze stablecoin namelijk té gecentraliseerd zal zijn. Daarmee is het volgens hem “pure business”.
Of de verwachting van Draper dat bitcoin in 2023 een wereldwijd marktaandeel van 5% kan hebben en zal stijgen tot een waarde van $250.000 blijft uiteraard afwachten. Toch hebben we bitcoin de afgelopen dagen een aantal verrassende dingen zien doen en wie weet zien we bitcoin binnenkort tot nieuwe hoogtes stijgen!
Heb je de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van onze analist David afgelopen maandag gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie