Simon Bosch Simon Bosch
21/03/2024 07:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2024 00:45

Toekomst bitcoin is rooskleurig volgens megabank, ondanks prijsdaling

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Toekomst bitcoin is rooskleurig volgens megabank, ondanks prijsdaling

Foto: Poetra.RH/Shutterstock

Nu de bitcoin (BTC) koers sinds begin 2023 hard is gestegen, is het sentiment ook langzaam optimistischer geworden. Zelfs grote investeringsbanken zijn nu te spreken van de digitale activa. Goldman Sachs is ook optimistisch, maar tegelijkertijd wat terughoudend.

Stokoude bitcoin miner haalt €3,1 miljoen onder het stof vandaan
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Bitcoin investeerders vooral particulier

Dat schrijft Reuters, die de Digital Asset Summit (DAS) in Londen heeft bijgewoond. Goldman Sachs’ directeur van de digitale activa-afdeling, Matthew McDermott, sprak hier over de stand van zaken bij crypto Exchange-Traded Funds (ETF’s). De enorme vraag naar deze beursfondsen is vooral te verklaren aan de hand van de begin dit jaar goedgekeurde spot-ETF’s voor bitcoin (BTC). Die zien namelijk het gros van het instromende kapitaal, zo blijkt regelmatig uit de wekelijkse onderzoeksrapporten van CoinShares.

Volgens Goldmans directeur hebben de nieuwe ETF’s voor een verandering in het paradigma gezorgd, zelfs bij institutionele investeerders. Zij beginnen nu langzamerhand echt interesse te krijgen. Maar toch wordt de koersstijging volgens de topman nu vooral nog veroorzaakt door retail-investeerders. Maar McDermott suggereert dat de opwaartse trend niet per definitie duurzaam is, want er is sprake van speculatie. Er is namelijk ‘enige mate van hefboom in het systeem’, wat je regelmatig kunt merken aan volatiele koersschommelingen.

Toch is 2024 een stuk gunstiger dan vorig jaar, en niet alleen doordat instituten steeds meer interesse beginnen te tonen. Ook de flink gestegen volumes zijn een belangrijke factor, aldus McDermott.

Advertentie

Bitcoin ETF’s en halving oorzaak stijging?

Het is nooit met zekerheid te zeggen wat een koersverandering veroorzaakt, maar ze lijken optimistisch te zijn geworden door de komst van de spot ETF’s. Nadat BlackRock halverwege 2023 zijn aanvraag voor het bitcoin beursfonds IBIT deed, begon er veel druk op de ketel te komen. Dat heeft zich gemanifesteerd in een stijging van bijna 200 procent.

Ook de bitcoin halving die eind april zal plaatsvinden zou een belangrijke factor kunnen zijn. Sinds begin dit jaar is de koers al met 50 procent gestegen.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 10.000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie