Simon Bosch Simon Bosch
20/02/2024 09:51 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/02/2024 20:08

Bitcoin- en andere cryptofondsen groeien harder dan ooit tevoren

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin- en andere cryptofondsen groeien harder dan ooit tevoren

Foto: T. Schneider/Shutterstock

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) begin januari de eerste spot-ETF’s voor bitcoin in de Verenigde Staten goedkeurde, heeft de crypto-industrie al een aantal weken aan enorme groei genoteerd. Maar geen enkele week was zo gunstig als vorige week. Bitcoin-producten, waaronder sinds januari ook de bitcoin ETF’s, zijn in één klap weer terug bij de bedragen die ze in 2021 beheerden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Recordbedrag bereikt crypto-beursfondsen

Dat schrijft crypto-beursproductaanbieder CoinShares in het wekelijkse onderzoeksrapport. Vorige week zijn de onderzochte crypto-beursfondsen gegroeid met iets meer dan 2,45 miljard dollar. Dit is in ieder geval een record voor zowel dit jaar als vorig jaar, maar ook voor alle voorgaande jaren.

CoinShares noemt in ieder geval dat het een record betreft. Het totale bedrag aan inflows voor 2024 staat nu op een indrukwekkende 5,2 miljard dollar. Het totale bedrag aan activa onder beheer van deze beursproducten staat nu op ruim 67 miljard dollar.

Dat is het hoogste bedrag sinds december van 2021, het moment van vlak voor de diepe bearmarkt van 2022. Bovendien is de wekelijkse groei meer dan dubbel zoveel als die van twee weken geleden, toen groeiden dezelfde fondsen nog met iets minder dan 1,2 miljard dollar. Dat bedrag was al bijna een record voor 2023; het nieuwe record is dus extra indrukwekkend.

Advertentie

Bitcoin spot-ETF’s opnieuw grootste bestemming

Het overgrote deel van het geld is opnieuw bij bitcoin (BTC) terechtgekomen, 2.424 miljoen dollar om precies te zijn. Daarvan ging het grootste deel naar de fondsen van BlackRock-dochterbedrijf iShares, dat de beheerder is van de spot-ETF IBIT. Dat fonds heeft nu een marktwaarde van ruim 13 miljard dollar, volgens data van The Block.

Ook bevestigt CoinShares dat Grayscale’s spot-ETF GBTC inderdaad minder hard is gekrompen. Vorige week zag dit fonds 623 miljoen dollar vertrekken. Dat is meer dan de week ervoor, maar wel minder dan de weken dáárvoor. Toen lag het wekelijkse bedrag namelijk regelmatig op meer dan een miljard dollar. Deze beursfondsen zijn genoteerd in de Verenigde Staten, wat dan ook de bestemming was van ruim 2,4 miljard dollar.

Verder ontvingen ethereum (ETH) beursproducten netto 21,1 miljoen dollar, en fondsen die short zijn op bitcoin groeiden met 5,8 miljoen dollar. Beursproducten voor cardano (ADA) krompen met 5,9 miljoen dollar, en de interesse in andere altcoins bleef zeker in verhouding tot bitcoin behoorlijk uit.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie