Rico Engelbarts
24/02/2019 17:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/02/2019 17:00

Tom Lee: Bitcoin (BTC) gaat in 2019 herstellen, met of zonder ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
tom_lee_bitcoin_gaat_in_2019_herstellen_met_of_zonder_ETF

Tom Lee, de CEO van Fundstrat Global Advisors, liet zich tijdens een interview met Crypto Market News weer eens positief uit over het komende jaar. Volgens hem zal bitcoin (BTC) in 2019 gaan herstellen, ondanks het feit dat er dit jaar waarschijnlijk nog geen bitcoin-ETF goedgekeurd zal gaan worden.
Het interview met de beleggingsexpert werd tijdens de Blockchain Economy Istanbul Summit gehouden. Hij zei dat de huidige omstandigheden op de markt bij kunnen dragen aan nieuwe stijgingen van de bitcoin-koers:

Ik denk dat het in 2019 zal herstellen … Ik denk dat 3900 goed is (maar) dat is niet waarmee we het jaar zullen afsluiten; Ik denk dat de koers uiteindelijk veel hoger zal sluiten.

Daarnaast zei Lee te geloven dat de goedkeuring van een bitcoin-ETF niet noodzakelijk is om een nieuwe cryptocurrency-boom te veroorzaken. Mocht een van de twee ETF’s die nu in behandeling zijn bij de SEC toch worden goedgekeurd, dan zou dit volgens hem wel een positief effect hebben. Echter is het onwaarschijnlijk dat de VanEck of Bitwise ETF-aanvragen nog in 2019 goedgekeurd gaan worden.
Lee benadrukte daarnaast dat de situatie op de traditionele markten een positief effect op bitcoin zal hebben. De wereldwijde economie groeit waardoor ook bitcoin zal gaan groeien. Ook het feit dat de dollar niet zo sterk is, is volgens hem goed nieuws voor bitcoin.
Hij zei echter meer geïnteresseerd te zijn in de technische-factoren, zoals de 200-week moving average. Dit is een lijn die de gemiddelde prijsbeweging aangeeft over een periode van 200 weken. Lee zei daarover:

De technicals zijn veel aantrekkelijker, bitcoin stuitert over zijn 200-week moving average heen, en dat is vaak een belangrijke ondersteuning in traditionele markten, en ik denk dat het ook voor de bitcoin-prijs een belangrijke ondersteuning biedt.

Bekijk hier het hele interview met Tom Lee, CEO van Fundstrat Global Advisors, tijdens de Blockchain Economy Istanbul Summit:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie