Home Nieuws Overheid en regulatie Er liggen nu twee bitcoin-ETF aanvragen bij de SEC op tafel

Er liggen nu twee bitcoin-ETF aanvragen bij de SEC op tafel

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet nu beslissen over twee verschillende bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETFs), een aanvraag van VanEck en CBOE en een aanvraag van Bitwise en NYSE.

De aanvraag van VanEck/SolidX en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) is op 20 februari verschenen in het federale register wat betekent dat de eerste periode van 45 dagen waarin de SEC een eerste beslissing moet nemen is begonnen. De SEC kan het voorstel goedkeuren, verwerpen of het kan de beslissing uitstellen. Uitstellen mag nog meerdere keren.

- Advertentie -

De SEC heeft maximaal 240 dagen om tot een definitieve beslissing te komen. Het VanEck voorstel werd initieel vorig jaar ingediend en de beslissing hierover werd toen door de SEC meerdere malen uitgesteld. In januari werd de aanvraag weer ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid. Kort daarna werd de aanvraag weer opnieuw ingediend.

De tweede aanvraag is afkomstig van Bitwise Asset Management en de New York Stock Exchange (NYSE). Deze aanvraag werd tevens in januari ingediend en de eerste periode van 45 dagen is voor deze aanvraag vorige week al ingegaan.

Dit is de eerste keer sinds augustus 2018 dat er twee bitcoin-ETF’s tegelijkertijd bij de SEC op tafel liggen. Of er deze keer een goedkeuring in zit is natuurlijk de grote vraag, maar de kansen lijken groter dan vorig jaar.

Bitwise lanceerde in december bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) fondsen. Hunter Horsley, CEO van Bitwise, zei toen het volgende:

Hoewel de ETF nog niet goedgekeurd is, zijn investeerders en adviseurs al zeer enthousiast over het fonds, gezien het professioneel gemanaged is en makkelijk toegang biedt tot de ‘best-in-class’ bewaring, handel, (belasting)reportage, en het een veilige mogelijkheid biedt om mee te doen aan evenementen zoals hard forks en airdrops.

Twee weken geleden zei SEC commissielid Robert J Jackson Jr. in een uitgelekt interviewfragment dat een uiteindelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is.

Echter zei commissielid Hester Peirce, ook wel bekend als de “Crypto Mom” aangezien ze een voorstander van een bitcoin-ETF is, onlangs dat een goedkeuring van een bitcoin-ETF nog wel even op zich kan laten wachten.

Tijdens een recent evenement zeiden Hester Peirce en Brian Quintenz van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) dat zij willen samenwerken om de cryptocurrency-markt beter te reguleren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.204,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.269,18 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.274,45 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.280,65 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.