Kevin Schijven Kevin Schijven
14/02/2019 18:25 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/02/2019 18:25

SEC commissielid Peirce over bitcoin-ETF: juich niet te vroeg!

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
SEC Commissielid Hester Peirce verlaagt verwachtingen van een bitcoin-ETF in 2019

Hester Peirce, commissielid van de Securities and Exchange Commission (SEC), zegt dat men een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) niet binnenkort moet verwachten, zo meldt de Washington Examiner op dinsdag 12 februari.
Hester Peirce, ook wel bekend als “Crypto Mom” in de Bitcoin community, zei tijdens een evenement in het Bipartisan Policy Center in Washington, dat zij niet kan speculeren over wanneer een bitcoin-ETF goedgekeurd gaat worden.

We hebben onze methodes. Deze zijn onderworpen aan een heel specifiek tijdschema waarin we binnen een bepaalde tijd moeten handelen, en daar zal het dus van afhangen. En dat zijn zeer esoterische regels over de vraag of het gebeurt of niet, dus ik kan niet speculeren over de timing.

Het commissielid geeft aan dat zij de kans niet groot acht dat een bitcoin-ETF nog goedkeuring zal vinden in 2019. Ze geeft wél aan dat druk bezig te zijn met haar collega’s te overtuigen.

Jullie weten allemaal dat ik eraan werk om mijn collega’s ervan te overtuigen dat ze wat meer moeten openstaan als het gaat om cryptocurrency.

Vorige week lekte een interviewfragment met commissielid Robert J Jackson Jr. uit waarin hij zei dat een uiteindelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is, maar ook hij wilde niet speculeren over een datum.
Hester Peirce zei eerder deze week tijdens een speech op de Universiteit van Missouri dat de SEC werkt aan aanvullende richtlijnen voor cryptocurrencies.
Peirce liet vorig jaar weten dat zij het er niet mee eens was het bitcoin-ETF voorstel van de Winklevoss tweeling af te keuren. Ook vocht zij voor het voorstel van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en VanEck. Dat voorstel werd meerdere malen uitgesteld. In januari werd het voorstel ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid en later werd het weer opnieuw ingediend.
Voorzitter van de SEC, Jay Clayton, liet eind vorig jaar weten dat de SEC terughoudendheid toont omtrent een bitcoin-ETF vanwege zorgen over marktmanipulatie en het ontbreken van markttoezicht en beveiligingssystemen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie