SEC Commissielid Hester Peirce verlaagt verwachtingen van een bitcoin-ETF in 2019

SEC commissielid Peirce over bitcoin-ETF: juich niet te vroeg!

Hester Peirce, commissielid van de Securities and Exchange Commission (SEC), zegt dat men een bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) niet binnenkort moet verwachten, zo meldt de Washington Examiner op dinsdag 12 februari.

Hester Peirce, ook wel bekend als “Crypto Mom” in de Bitcoin community, zei tijdens een evenement in het Bipartisan Policy Center in Washington, dat zij niet kan speculeren over wanneer een bitcoin-ETF goedgekeurd gaat worden.

We hebben onze methodes. Deze zijn onderworpen aan een heel specifiek tijdschema waarin we binnen een bepaalde tijd moeten handelen, en daar zal het dus van afhangen. En dat zijn zeer esoterische regels over de vraag of het gebeurt of niet, dus ik kan niet speculeren over de timing.

Het commissielid geeft aan dat zij de kans niet groot acht dat een bitcoin-ETF nog goedkeuring zal vinden in 2019. Ze geeft wél aan dat druk bezig te zijn met haar collega’s te overtuigen.

Jullie weten allemaal dat ik eraan werk om mijn collega’s ervan te overtuigen dat ze wat meer moeten openstaan als het gaat om cryptocurrency.

Vorige week lekte een interviewfragment met commissielid Robert J Jackson Jr. uit waarin hij zei dat een uiteindelijke goedkeuring van een bitcoin-ETF hoogstwaarschijnlijk is, maar ook hij wilde niet speculeren over een datum.

Hester Peirce zei eerder deze week tijdens een speech op de Universiteit van Missouri dat de SEC werkt aan aanvullende richtlijnen voor cryptocurrencies.

Peirce liet vorig jaar weten dat zij het er niet mee eens was het bitcoin-ETF voorstel van de Winklevoss tweeling af te keuren. Ook vocht zij voor het voorstel van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en VanEck. Dat voorstel werd meerdere malen uitgesteld. In januari werd het voorstel ingetrokken vanwege de shutdown van de Amerikaanse overheid en later werd het weer opnieuw ingediend.

Voorzitter van de SEC, Jay Clayton, liet eind vorig jaar weten dat de SEC terughoudendheid toont omtrent een bitcoin-ETF vanwege zorgen over marktmanipulatie en het ontbreken van markttoezicht en beveiligingssystemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Satos

4.6/5

€6.761,03 Kopen
Litebit

4.5/5

€6.746,25 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€6.745,05 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€6.735,85 Kopen
Bitmymoney

4.4/5

€6.660,41 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€6.677,00 Kopen
Bitonic

3.8/5

€6.722,39 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€6.829,34 Kopen
Laatste nieuws