SEC_werkt_aan_nieuwe_richtlijnen_voor_cryptocurrency_projecten

SEC werkt aan nieuwe richtlijnen voor cryptocurrency-projecten

14

Uit een speech van een commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat de toezichthouder werkt aan nieuwe richtlijnen. De richtlijnen zouden cryptocurrency-projecten en -investeerders moeten gaan helpen met het bepalen in welke categorie een token valt.

Hester Peirce, commissielid van de SEC en vaak positief over cryptocurrency, bevestigde tijdens een speech bij de Universiteit van Missouri dat de SEC werkt aan “aanvullende richtlijnen”. Het is vaak onduidelijk of een token als effect moet worden beschouwd of niet, aangezien de bestaande richtlijnen van de SEC nog niet zijn aangepast aan nieuwe ontwikkelingen zoals de crypto-industrie.

Met de Howey test kunnen crypto-projecten al enigszins bepalen of hun token als effect moet worden beschouwd, maar volgens Peirce moet hiermee worden uitgekeken. Niet alle crypto-projecten kunnen namelijk vergeleken worden met uitgiftes van traditionele effecten (waarvoor de test oorspronkelijk bedoeld is).

Tijdens haar speech zei Peirce ook dat de SEC onderzoekt of het nieuwe regelgeving, specifiek voor crypto moet invoeren. Zo zei Pierce dat de toezichthouder daarbij moet oppassen dat het niet té veel regelgeving invoert:

Als we naar behoren handelen, kunnen we innovatie in deze nieuwe industrie mogelijk maken zonder de doelstellingen van onze effectenwetgeving in het gedrang te brengen – beleggers beschermen, kapitaalvorming faciliteren en zorgen voor eerlijke, ordelijke en efficiënte markten.

Volgens Peirce is het gebrek aan duidelijke regelgeving voor de crypto-industrie op dit moment vooral gunstig voor de crypto-community. Doordat er weinig richtlijnen zijn en er onduidelijkheid bestaat is er volgens haar een zekere mate van vrijheid waar veel projecten van weten te profiteren.

In juli 2017 verklaarde de SEC voor het eerst dat de effectenwetgeving toegepast kunnen worden op bepaalde tokens. Het is sindsdien in sommige gevallen onduidelijk welke crypto’s wel en welke niet als effecten moeten worden beschouwd. De nieuwe aanvullende richtlijnen moeten daar een einde aan gaan maken. Peirce noemde geen exacte datum wanneer deze nieuwe richtlijnen gepubliceerd zullen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.917,41 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.870,92 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.785,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.890,88 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.984,71 Kopen
Laatste nieuws