Rico Engelbarts
12/02/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2019 10:45

SEC werkt aan nieuwe richtlijnen voor cryptocurrency-projecten

Nieuws
SEC_werkt_aan_nieuwe_richtlijnen_voor_cryptocurrency_projecten

Foto: Tada Images/Shutterstock

Uit een speech van een commissielid van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) blijkt dat de toezichthouder werkt aan nieuwe richtlijnen. De richtlijnen zouden cryptocurrency-projecten en -investeerders moeten gaan helpen met het bepalen in welke categorie een token valt.
Hester Peirce, commissielid van de SEC en vaak positief over cryptocurrency, bevestigde tijdens een speech bij de Universiteit van Missouri dat de SEC werkt aan “aanvullende richtlijnen”. Het is vaak onduidelijk of een token als effect moet worden beschouwd of niet, aangezien de bestaande richtlijnen van de SEC nog niet zijn aangepast aan nieuwe ontwikkelingen zoals de crypto-industrie.
Met de Howey test kunnen crypto-projecten al enigszins bepalen of hun token als effect moet worden beschouwd, maar volgens Peirce moet hiermee worden uitgekeken. Niet alle crypto-projecten kunnen namelijk vergeleken worden met uitgiftes van traditionele effecten (waarvoor de test oorspronkelijk bedoeld is).
Tijdens haar speech zei Peirce ook dat de SEC onderzoekt of het nieuwe regelgeving, specifiek voor crypto moet invoeren. Zo zei Pierce dat de toezichthouder daarbij moet oppassen dat het niet té veel regelgeving invoert:

Als we naar behoren handelen, kunnen we innovatie in deze nieuwe industrie mogelijk maken zonder de doelstellingen van onze effectenwetgeving in het gedrang te brengen – beleggers beschermen, kapitaalvorming faciliteren en zorgen voor eerlijke, ordelijke en efficiënte markten.

Volgens Peirce is het gebrek aan duidelijke regelgeving voor de crypto-industrie op dit moment vooral gunstig voor de crypto-community. Doordat er weinig richtlijnen zijn en er onduidelijkheid bestaat is er volgens haar een zekere mate van vrijheid waar veel projecten van weten te profiteren.
In juli 2017 verklaarde de SEC voor het eerst dat de effectenwetgeving toegepast kunnen worden op bepaalde tokens. Het is sindsdien in sommige gevallen onduidelijk welke crypto’s wel en welke niet als effecten moeten worden beschouwd. De nieuwe aanvullende richtlijnen moeten daar een einde aan gaan maken. Peirce noemde geen exacte datum wanneer deze nieuwe richtlijnen gepubliceerd zullen worden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie