Kevin Schijven Kevin Schijven
07/12/2018 17:28 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2018 17:28

SEC stelt definitief opnieuw Bitcoin-ETF uit, naar februari 2019

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
SEC_stelt_definitief_opnieuw_bitcoin_ETF_uit_naar_februari_2019

Foto: Tada Images/Shutterstock

Zoals verwacht stelt de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opnieuw haar beslissing omtrent de VanEck & SolidX Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) uit, zo blijkt een document gepubliceerd op 6 december.
De SEC heeft het Bitcoin-ETF voorstel van VanEck & SolidX al meerdere malen dit jaar uitgesteld. De SEC had 45 dagen na de publicatie van het voorstel om een beslissing te nemen. Dat zou op 16 augustus zijn geweest, maar de SEC kondigde een uitstel van nog eens 45 dagen aan. 30 september was de nieuwe datum, maar deze werd zoals verwacht nogmaals uitgesteld.
Volgens artikel 9 krijgt de SEC maximaal 180 dagen na de publicatie om tot een besluit te komen. Dat zou 29 december zijn, maar in lijn der verwachting werd vandaag bekend gemaakt dat ook deze datum wordt uitgesteld. De SEC heeft nu nog eens 60 dagen om tot een definitief oordeel te komen. De SEC mag de zaak niet nog eens uitstellen. De uiteindelijke deadline staat geprikt op 27 februari 2019.

De Commissie vindt het gepast om een langere termijn aan te wijzen, waarin een besluit moet worden uitgegeven over de voorgestelde regelwijziging die wordt goedgekeurd of afgekeurd, zodat deze voldoende tijd heeft om deze voorgestelde regelwijziging te overwegen.

Aldus de SEC. De SEC heeft dit jaar al negen andere Bitcoin-ETF voorstellen afgekeurd, alsmede het voorstel van de Winklevoss-tweeling in augustus.
Hester Peirce, commissaris bij de SEC, zei tijdens het Digital Asset Investment Forum in Washington op 5 december, dat een Bitcoin-ETF zeker mogelijk is, maar dat het nog jaren kan duren voordat deze het licht ziet:

Het is absoluut mogelijk dat het over 20 jaar is of dat het zelfs morgen is. Reken er maar niet te veel op. De SEC heeft lang nodig gehad om de “Finhub” (de fintech hub) op te richten. Het kan nog langer duren voordat een exchange-traded product (ETP) wordt goedgekeurd.

De voorzitter van de SEC, Jay Clayton, zei recentelijk dat hij terughoudend is om een Bitcoin-ETF goed te keuren vanwege zorgen over veiligheidsnormen in de cryptocurrency-markt. Hij benoemt daarbij zorgen omtrent marktmanipulatie, toezicht en beveiligingssystemen.
Vorige week zat de SEC nog met VanEck, SolidX en de Chicago Board Options Exchange (CBOE) om tafel om de Bitcoin-ETF te bespreken. De voorstanders lichtten toe waarom zij overtuigd zijn dat de SEC dit voorstel moet goedkeuren en vergeleken de crypto-markt met traditionele activa markten zoals goud en zilver.
In gerelateerd nieuws maakte de SEC vorige week bekend dat zij voormalig prof bokser Floyd Mayweather Jr. en DJ Khaled heeft beboet voor het promoten van frauduleuze Initial Coin Offerings (ICO’s).

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie