voorzitter_SEC_geen_ETF_als_crypto_niet_aan_veiligheidsnormen_voldoet

Voorzitter SEC: Geen ETF als crypto niet aan veiligheidsnormen voldoet

Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), zegt tijdens de Consensus Invest conferentie op 27 november dat de SEC geen exchange-traded fund (ETF) gaat goedkeuren voordat cryptocurrencies voldoen aan bepaalde veiligheidseisen.

De crypto-markt wacht al maanden op de goedkeuring van de SEC met betrekking tot een Bitcoin-ETF. Tot nu toe zijn ze allemaal afgekeurd, waaronder het voorstel van de Winklevoss tweeling. De ETF, waar men hoge verwachtingen van heeft, is die van VanEck & SolidX. De goedkeuring is al meerdere malen uitgesteld. De SEC moet in februari 2019 een definitief oordeel geven.

Clayton benoemt een aantal zorgen die hem belemmeren “comfortabel” een goedkeuring voor een ETF te geven. Allereerst zijn er zorgen over marktmanipulatie:

Hoe die [manipulatie] kwestie moet worden aangepakt, ik heb geen concrete aanpak. Maar het moet worden aangepakt. De prijzen die investeerders zien, zijn prijzen waarop ze moeten kunnen vertrouwen en die vrij zijn van manipulatie – niet vrij van volatiliteit, maar zonder manipulatie.

Advertentie

Een tweede punt waar Clayton zich zorgen om maakt is het ontbreken van markttoezicht en beveiligingssystemen:

De New York Stock Exchange en de Nasdaq hebben wat bekend staat als ‘surveillance’ of systemen die misbruik en manipulatieve activiteiten op de beurzen bewaken, voorkomen en onderzoeken. Dit soort beveiligingen bestaan momenteel niet op alle exchanges waar digitale valuta wordt verhandeld.

Tevens zegt Clayton dat ‘custody solutions,’ oftewel bewaring, nog verbetering vergt:

We hebben enkele gevallen van diefstal gezien van digitale valuta, daar krab je je van achter je oren. We willen dat de activa die ten grondslag liggen aan de ETF goed bewaard blijven en dat ze niet verdwijnen.

Clayton’s houding doet vermoeden dat de SEC nog niet klaar is om de Bitcoin-ETF van VanEck & SolidX goed te keuren. Er is echter wel een redelijke kans dat de SEC haar standpunt herziet door de aankondiging van Bitcoin futures op Nasdaq en Bakkt, de cryptocurrency-exchange van de New York Stock Exchange (NYSE), dat onderdeel is van de Intercontinental Exchange (ICE).

Tijdens de Consensus Invest conferentie was ook de CEO van ICE, Jeffrey Spencer, samen met zijn vrouw, de CEO van Bakkt, Kelly Loeffler, aanwezig. Spencer gaf aan zeker te zijn dat cryptocurrencies zullen overleven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€6.733,55 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€6.681,00 Kopen
2
2
Coinmerce
Reviewed
€6.710,09 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.732,62 Kopen
4
4
Bitonic
Reviewed
€6.741,13 Kopen
5
5
Anycoin Direct
Reviewed
€6.750,65 Kopen
Laatste nieuws