Rico Engelbarts
28/11/2018 19:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/11/2018 19:15

CEO ICE Jeffrey Sprecher: digitale valuta zullen absoluut overleven

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Jeffrey Sprecher, CEO van de Intercontinental Exchange (ICE) en voorzitter van de New York Stock Exchange (NYSE) geeft tijdens de Consensus Invest conferentie aan dat hij positief is over cryptocurrencies.
Tijdens de conferentie, die gehouden werd op 27 november in New York, werd aan Jeffrey Sprecher de vraag gesteld of hij denkt dat digitale valuta het zullen overleven. Hij beantwoordde de vraag met:

Het antwoord is eenduidig ja. Wij zijn een beetje agnostisch over de prijs.

De crypto-markt heeft zo’n 80% van haar waarde verloren sinds het hoogtepunt eind december 2017. Bitcoin (BTC) is de afgelopen twee weken van ongeveer $6.300 naar $4.000 gezakt.
Ook zijn vrouw Kelly Loeffler was aanwezig tijdens de conferentie. Loeffler is CEO van het crypto-platform Bakkt waar ICE de eigenaar van is. Bakkt stelde onlangs de lancering van Bitcoin futures op haar platform uit naar 24 januari 2019. Loeffler zei het volgende over Bakkt:

Het Bakkt futures-contract zal Bitcoin-handelaren helpen om een betrouwbare prijs vast te stellen. Bitcoin handelt nu tegen verschillende prijzen op verschillende exchanges, waarvan er veel niet gereguleerd zijn.

Tevens werd hen de vraag gesteld waarom Bakkt zich initieel voornamelijk op Bitcoin gaat richten. Sprecher gaf de volgende uitleg:

Vaak gaat het in financiën niet erom wie de beste is; het blijkt te gaan om wie het meest geaccepteerd is. En om welke reden dan ook, is Bitcoin dat geworden.

Naast ICE heeft Nasdaq op 27 november ook aangekondigd dat de beurs in 2019 Bitcoin futures wil gaan aanbieden op haar platform. Beide platformen hopen volgend jaar institutionele investeerders naar de crypto-markt te trekken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie