Rico Engelbarts
20/10/2018 08:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/10/2018 08:52

Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lanceert fintech hub

icon-overheidregulatie
Overheid en re…

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) lanceerde vandaag haar nieuwe strategische hub voor innovatie en financiële technologie. Dit liet de organisatie weten in een persbericht.
Via de hub – ook wel “FinHub” – kunnen onder andere ICO’s en startups die actief zijn binnen de blockchain industrie direct in contact komen met de SEC voor vragen over de regelgeving en markten. Volgens de website van het project is het doel van FinHub een communicatieplatform te vormen, zodat de SEC actief kan meewerken met innoveerders, ontwikkelaars, en ondernemers.
De FinHub komt tegelijkertijd met het verder aanscherpen van de regelgeving omtrent ICO’s en crypto in zowel de VS als de rest van de wereld. Vanuit de markt kwam meerdere malen het verzoek dat de SEC omtrent regelgeving in deze ruimte accommoderend moet blijven. Het lijkt er op dat de SEC, met de lancering van FinHub hier gehoor aan geeft.
FinHub ondersteunt echter ook andere fintech ondernemingen, waaronder geautomatiseerd investeren en AI (kunstmatige intelligentie). Echter staan digitale assets in het voorfront van het project. Zo kunnen deelnemers directe vergaderingen aanvragen met FinHub-werknemers via de website.
Het project lijkt een positief teken voor veel ondernemers en investeerders in de wereld van blockchain en cryptocurrencies, die vooralsnog onzeker zijn over de precieze positie van de SEC. Zo zijn meerdere ETF-voorstellen al definitief verworpen en is het besluit over het VanEck & SolidX Bitcoin Trust ETF, wat gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE), meermaals uitgesteld.
SEC Chairman Jay Clayton liet echter weten dat de SEC toegewijd is aan de samenwerking om zo tegelijkertijd innovatie en bescherming van investeerders te kunnen bevorderen. De FinHub is volgens Clayton het centrale punt van haar inspanningen. Het hoopt hiermee die innovaties te kunnen helpen die het meest belovend zijn, maar ook juist regelgevende reactie nodig hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie